Al Bano īpaši latviešu sievietēm (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tā laikam ir, ka mīlestība dzimst un mīlestība nomirst. Al Bano nepatika, ka tā mirst..

"Īsti nezinu, cik slavens esmu Latvijā un cik daudz dzirdētas manas dziesmas, taču koncertēšana šeit manī raisa pozitīvas emocijas," saka populārais itāliešu dziedātājs Al Bano. Šovakar Arēnā Rīga viņš dziedās koncertā "Zvaigznes sievietēm", bet mirkli pirms vērienīgā šova viņš sniedz ekskluzīvu interviju Neatkarīgajai.

Lieliski un talantīgi

Kopā ar Al Bano koncertā piedalīsies arī Matia Bazar un Toto Kutunjo. Īpašs pārsteigums solās būt Al Bano sarakstītais skaņdarbrs Verso il sole, kuru viņš izpildīs kopā ar mūsu "Cosmos" puišiem – Jāni Šipkēvicu un Andri Sējānu. Šo dziesmu viņi ierakstījuši Al Bano personīgajā ierakstu studijā. Jau rakstījām, ka "Cosmos" kopā ar slaveno mūziķi nupat piedalījās leģendārajā Sanremo festivālā, kur, itāliski izpildot dziesmu "Nel perdono", ieguva otro vietu.

63 gadu vecumā Al Bano joprojām dzied. Tikko viņš izdevis kārtējo soloalbumu "Cerca mi nel coure della gente" (Meklējiet mani cilvēkus sirdīs), kurā iekļautas gan viņa paša, gan dēla Jari komponētās dziesmas. "Man ir lieliski un talantīgi bērni (tie dzimuši laulībā ar savulaik arī pie mums labi pazīstamo dziedātāju Rominu Paueri) – vecākais dēls Jari un meita Kristela ir mūzikas pasaulē, bet Romina interesējas par kino. Kristela ir ļoti muzikāla, taču viņas dziedāšanas stils stipri atšķiras no manējā – tajā jūtama pasaules mūzikas angloamerikāniskā ietekme. Turpretī es esmu tipisks itāliskā dziedāšanas stila bel canto italiano pārstāvis," stāsta populārais dziedātājs. Viņš uzskata – ir ļoti labi, ka viņi ir tik atšķirīgi. "Atceros, kad Kristela bija maza, viņa vienmēr, atnākusi mājās no skolas, sēdās pie klavierēm un spēlēja. Viņa pati izvēlējās šo ceļu, un es par to esmu gandarīts. Bet mazajiem – sešgadīgajai Jasmīnei un piecgadīgajam Bido (dzimuši mīlestībā ar draudzeni Loredanu Leciso) – vēl ir laiks meklēt savu dzīves ceļu." Al Bano uzsver, ka viņš daudz laika pavada ar bērniem – ja nesanāk mājās, tad bieži ņem viņus līdzi koncertturnejās.

Truši, kazas un pīles

Iepriekšējo reizi Latvijā Al Bano viesojās pērnvasar, kad Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika koncerts Itāļu zvaigžņu bērni. Mūziķi šurp atveda viņa draugs, "Stefany Show Business" īpašnieks Vents Vidžus. "Man ļoti patika Rīga un Jūrmala – sakārtotas un skaistas. Pēc koncerta iznāca pastaigāt pa naksnīgo pilsētu – tik skaisti cilvēki visapkārt... Gadījās redzēt arī ne tik skaistus, taču tie noteikti nebija latvieši, bet ārzemnieki," viņš koķeti pasmaida un neliekuļojot atzīstas, ka atkalredzēšanos ar latviešu skatītāju gaida ar nepacietību.

Kad jautāju, ko dziedātājs dara no koncertēšanas brīvajā laikā, Al Bano smej: "Iedodiet man brīvo laiku, un es pateikšu, ko man patiktu darīt! Man vienkārši nav brīvā laika..." Agrāk viņam svarīgs bija sports, bet tagad ar to nodarboties sanāk mazāk, laika trūkuma dēļ. "Bet es sev novēlu nepalaisties slinkumā!" viņš saka un pats sevi mierina ar domu, ka, esot uz skatuves, stundas laikā patērē tikpat daudz enerģijas, cik fiziska darba strādnieks astoņās stundās.

Starp citu, slinkumā palaisties viņam neļauj arī daudzie mājdzīvnieki un putni. "Man mājās ir kaķi, suņi, truši, kazas, poniji, pīles... Visiem pat nezinu vārdus." Bet mūziķa brālim esot vēl nopietnāks zoodārzs – ar zebrām un kamieļiem...

Dziedātājs karjeras laikā saņēmis arī neskaitāmus apbalvojumus un dāvanas no faniem. Tas viss glabājas viņa mājās, kur viena istaba jau pārvērtusies par muzeju. "Esmu saņēmis kaudzēm vēstuļu un dažādu dāvanu, bet viena bija īpaši neparasta. Kad reiz uzstājos Paragvajā, man uzdāvināja divarpus hektāru lielu zemes gabalu! Mans īpašums tur ir vēl joprojām, tikai nav bijis laika turp aizbraukt apraudzīt..."

Slidena kā zutis

Latvijā Al Bano ļoti populārs kļuva astoņdesmito gadu vidū, kad dziedāja duetā ar sievu Rominu Paueri. Nu jau daudzus gadus viņi šķīrušies. Interesanti, ko simpātiskā dziedātāja dara tagad? "Manā dzīvē bijušas divas nopietnas attiecības. Pirmās – ar Rominu, šajā laulībā piedzima četri bērni. Pēc šķiršanās sāku jaunu dzīvi kopā ar Loredanu, taču arī šīs attiecības beidzās neveiksmīgi. Presē bijis daudz spekulāciju par abām man ļoti svarīgajām sievietēm, taču es negribu apspriest savu personīgo dzīvi. Varu pateikt vien to, ka centos nosargāt savu laulību visiem spēkiem. Protams, kad pienāca laulības beigas, bija ļoti smagi. Tā laikam ir: mīlestība dzimst un mīlestība nomirst, bet man nepatika, kā tā mirst... Romina šodien, tāpat kā mūsu meita Romina, ir pievērsusies kino."

Savulaik viena no populārākajām Al Bano un Rominas dziesmām bija Felicita, kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē – laime. Vai dziedātājs ir laimīgs? "Laime sastāv no maziem acumirkļiem, uzplaiksnījumiem, ko jāmāk novērtēt un izbaudīt. Laime ir slidena kā zutis – tiklīdz tu to satver rokās, tā tev izslīd no pirkstiem," viņš saka un atklāj, ka laimes izjūtu rada pozitīvas emocijas. "Arī viena saulaina diena slapjajā Latvijas pavasarī var radīt laimes izjūtu, un tā ir jāizbauda, jānovērtē. Man patīk baudīt dzīvi, izsmaržot to kā nupat izplaukušu ziedu."

Paldies Ventam Vidžus par palīdzību raksta tapšanā

***

Al Bano

- Dzimis 1943. gada 20. maijā Itālijā

- 1997. gadā ar pirmo singlu Nel sole guvis lielus panākumus, jo tas pārdots milzīgā tirāžā – 1 300 000 eksemplāru

- Dažādās pasaules valstīs saņēmis 26 zelta un 8 platīna diskus

- 19 gadus (1970–1999) bijis precējies ar dziedātāju Rominu Paueri, laulībā dzimuši četri bērni: meita Ilenija (37), dēls Jari (34), Kristela (22) un Romina (20). 1994. gadā vecākā meita Ilenija mīklaini pazuda... Viņa joprojām nav atrasta...

- 5 gadus (2001–2005) bijis kopā ar Loredanu Leciso, viņu mīlestībā dzima meita Jasmīne (6) un dēls Bido (5)

- Kopā ar tēvu saimnieko ģimenes uzņēmumā Tenute Carrisi, kas nodarbojas ar lauksaimniecību; ģimenei pieder privāta viesnīca ar restorānu, picēriju un vīnu degustāciju zāli, kā arī sava vīna darītava

- Pērn iznākusi autobiogrāfiska grāmata E` la mia vita (Tā ir mana dzīve). Par abām mīļotajām sievietēm tajā nav minēts ne vārda.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu