Sākas nepieradinātās mūzikas festivāls «Skaņu mežs 2014»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar plkst.20 mūzikas namā «Daile» izskanēs nepieradinātās mūzikas festivāla «Skaņu mežs 2014» pirmais koncertvakars, informē festivāla rīkotāji.

Šajā vakarā priekšnesumus sniegs tādi mūziķi kā minimālisma un trokšņu mūzikas komponists Als Margoli ar projektu «If, Bwana», improvizējošā čelliste Okjunga Lī, elektroniskās mūzikas komponists un improvizētājs Kīts Fulertons Vitmens, frīdžeza un brīvās improvizācijas pionieris Vadada Leo Smits kopā ar improvizētājiem Džonu Edvardsu un Marku Sandersu, amerikāņu dziesminiece Marisa Nadlere, vokālie improvizētāji Fils Mintons un Odrija Čena, bet vakarā uzstāsies multiinstrumentāliste Dana Šehtere ar savu noskaņu mūzikas projektu «Insect Ark».

Kā «Skaņu mežam» veltītajā preses konferencē pastāstīja festivāla rīkotājs Viestarts Gailītis, festivāls šogad norisināsies tikai divas dienas un to raksturos gan iedziļināšanās klausītāju vēlmēs, gan esošā situācija mūzikā. «Skaņu mežā» būs daudz akustiskās un vokālās mūzikas, kā arī līdz šim mazāk pārstāvētā neofolka, turklāt festivālā uzstāsies galvenokārt pieredzējuši mākslinieki. Kā «vēsturiskais» komponists šogad būs Smits.

Gailītis minēja, ka Latvijas klausītājiem zināmākie varētu būt Nadlere un grupas «Einstürzende Neubauten» līderis Bliksa Bārgelds, kas atklās festivāla otro, noslēdzošo koncertvakaru. Viņš savu vokālo performanci sāks plkst.20. Kā pastāstīja Gailītis, mūziķim uzstāšanās reizēs patīk komunicēt ar publiku, tālab viņa priekšnesumi nereti robežojas ar stāvkomēdijas žanru.

Pēcāk lāzeru un skaņas priekšnesumu «Lumiere» sniegs Roberts Henke jeb «Monolake», bet vakaru turpinās pašmāju mākslinieki «Gas of Latvia» un Katrīna Neiburga, kas festivālam sagatavojuši īpašu programmu, elektroakustiskais projekts «Innode», eksperimentālā tehno producents Endijs Stots un sintīpopa duets «Xeno&Oaklander». Toties beidzamo priekšnesumu - audiovizuālu programmu «Hypnos» - piedāvās pašmāju neatkarīgās mūzikas talants Mārtiņš Strautnieks jeb «Martinez Gonzalez».

«Festivāls šogad norisināsies tikai divas dienas, jo gads ir bijis blīvs kultūras notikumiem - vasarā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā bija skatāmi vairāki «Skaņu meža» rīkotās izstādes «Skan II» posmi, turklāt kultūras notikumiem pieblīvētajā «Rīga 2014» gadā šķita, ka trīs dienas būs par daudz,» sacīja Gailītis.

Festivāla biļetes nopērkamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un «www.bilesuserviss.lv».

Festivāla laikā būs arī meistarklases - 10.oktobrī plkst.12 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks frīdžeza un brīvās improvizācijas pioniera Vadada Leo Smita meistarklase, bet plkst.14 gaidāma komponista Kīta Fulertona Vitmena lekcija par mūzikas sacerēšanu analogiem elektroniskajiem instrumentiem. Meistarklašu apmeklējums būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu