Grupa «ElektroFolk» izdod albumu «Raiba govs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Zelta Mikrofona» ieguvēji, konkursa «Supernova» dalībnieki, grupa «ElektroFolk» klausītājiem prezentējusi savu jauno albumu «Raiba govs». Saglabājot etnomūzikas ievirzi, jaunajā albumā grupa sevi izpauž daudz abstraktākā un simboliskākā formā.

«Izdomāt mūziku ir tāpat kā agrā vasaras rītā meklēt govi, kura aizlaidusies nezināmā virzienā un ātrumā,» stāsta «ElektroFolk» komanda, kas mīlot sapņus un spēku. Šīs abas dimensijas vislabāk raksturo grupas oriģinālo un moderno mūziku, kas esot drosmīga, bet visiem labi saprotama - tajā esot ietverti jaudīgi etno, elektro un roka ritmi, kuri izaicina klausītājos vēlmi dejot, mijas ar minimālistiskiem un intīmiem skaņdarbiem, kas liek aizturēt elpu.

«Raibā govs»
«Raibā govs» Foto: LETA

«ElektroFolk» savas darbības sākumā mūziku veidoja, par pamatu ņemot senu latviešu tautas muzikālo mantojumu. Laika gaitā draudzība ar etnisko virzienu ir saglabājusies, bet patlaban jau krietni abstraktākā un simboliskākā formā. Grupas repertuāru arvien vairāk papildina oriģinālkompozīcijas, kurās gan mūzika, gan teksts ir komandas jaunrade, un tas grupu tuvina «world music» plašumam.

Albuma ierakstīšanā piedalījās vokāliste un vijolniece Iveta Baumane, vokālists un ģitārists Roberts Pētersons, taustiņinstrumentālists, saksofonists, ģitārists un perkusionists Uģis Vītiņš, vokālists un basģitārists Ainārs Majors un bundzinieks un klarnetists Viesturs Samts.

Albumu izdevusi kompānija «Amfo music».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu