Diriģents Andris Nelsons ieguvis «Grammy» balvu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu diriģents Andris Nelsons ieguvis «Grammy» balvu. «Grammy» ir pasaulē prestižākā balva par sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā, ko ik gadu pasniedz 82 nominācijās. Šo balvu piešķir ASV Skaņu ierakstu akadēmija. Arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis latviešu diriģentu Andri Nelsonu un viņa orķestri.

Kategorijā «Labākais orķestra priekšnesums» balvu ieguvis Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ieraksts «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No. 10» . Ierakstā piedalījies Nelsona vadītais Bostonas simfoniskais orķestris, un šo ierakstu izdevusi kompānija «Deutsche Grammophon».

Kā labākais klasiskās vokālās mūzikas albums uz «Grammy» balvu pretendēja «Sony Classical» izdotais «Nessun Dorma - The Puccini Album», kura ierakstā piedalījusies arī latviešu dziedātāja Kristīne Opolais, taču šis ieraksts «Grammy» balvu nav ieguvis.

Prezidents apsveicis diriģentu Nelsonu ar saņemto «Grammy» mūzikas balvu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis latviešu diriģentu Andri Nelsonu un viņa vadīto Bostonas Simfonisko orķestri ar prestižās «Grammy» mūzikas balvas iegūšanu, informēja prezidenta Preses dienestā.

Prezidents norādīja, ka varam būt patiesi lepni, ka izcilā un talantīgā Latvijas diriģenta veikumu novērtējuši pasaules mūzikas profesionāļi. Turklāt, kā sacīja Vējonis, šis panākums apliecina mūsu kultūras bagātību, plašumu un augstvērtību.

«Tas ir patiesi liels notikums un prieks, ka tieši latvietis ir atzīts par vienu no pasaules labākajiem diriģentiem un nominācijā «Labākais orķestra sniegums» saņem mūzikas jomas prestižāko apbalvojumu,» uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents pateicas Nelsonam par Latvijas vārda nešanu pasaulē un novēl radošus panākumus arī turpmāk.

Kučinskis sveic Nelsonu ar «Grammy» balvas iegūšanu

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) apsveicis diriģentu Andri Nelsonu ar prestižās «Grammy» balvas iegūšanu.

«No sirds apsveicu latviešu diriģentu Andri Nelsonu ar pirmo reizi dzīvē saņemto prestižo «Grammy» balvu,» savā «Twitter» un «Facebook» kontā raksta premjerministrs.

Nelsons: Man ir ārkārtīgs gods saņemt «Grammy» balvu

Diriģentam Andrim Nelsonam «Grammy» balvas saņemšana ir ārkārtīgs gods, liecina paziņojums viņa mājaslapā.

«Man ir ārkārtīgs gods saņemt «Grammy» balvu par labāko orķestra sniegumu par mūsu «Deutsche Grammophon» izdoto Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ierakstu, kas dzīvajā izpildījumā tika ieskaņots slavenajā Bostonas simfoniskajā zālē,» norādījis Nelsons.

Diriģents atzīmējis Bostonas Simfoniskā orķestra mūziķu ieguldījumu ierakstā, kas ļāvis saņemt prestižo balvu. «Nav šaubu, ka šī prestižā «Grammy» balva prožektoru gaismā izceļ manus neparastos Bostonas Simfoniskā orķestra mūziķus, kuri Šostakoviča 10.simfonijas ierakstā tik spēcīgi parāda gan izsmalcināto mūziku, gan lielo emocionālo dziļumu, kas nāk no Staļina Padomju Savienības,» uzsvēris Nelsons.

Viņš teicis, ka atzinība par paveikto darbu sniegs jaunu iedvesmu iesāktā Šostakoviča projekta turpināšanai. «Mēs ceram, ka šis ieraksts orķestra atbalstītājiem un klasiskās mūzikas cienītājiem visā pasaulē parādīs mūsu nodošanos šai izcilajai mūzikai, kurā var iegūt tik daudz,» piebildis Nelsons.

Losandželosā tiek pasniegtas «Grammy» balvas

ASV pilsētā Losandželosā pirmdienas vakarā notika 58. ikgadējā « Grammy « balvu pasniegšanas ceremonija un tajā par gada dziesmu tika atzīta Eda Šīrana un Eimijas Vedžas dziesma «Thinking Out Loud», par kuru Eds Šīrans saņēma balvu arī labākā popmūzikas solo izpildījuma kategorijā.

Par gada ierakstu tika atzīta Marka Ronsona dziesma «Uptown Funk», kas tika apbalvota arī labākā popmūzikas dueta/grupas izpildījuma kategorijā.

Par gada albumu tika atzīts Teilores Sviftas albums «1989», kas ieguva «Grammy» balvu arī kā labākais popmūzikas vokāla albums.

Kendriks Lamars ieguva vismaz četras «Grammy» balvas — labākā repa izpildījuma kategorijā un labākās repa dziesmas kategorijā par dziesmu «Alright», labākā repa albuma kategorijā par albumu «To Pimp a Butterfly», un labākās repa un dziesmas sadarbības kategorijā par dziesmu «These Walls».

Labākā jaunā mākslinieka kategorijā «Grammy» balvu ieguva 22 gadus vecā Megana Treinore.

Labākā rokmūzikas izpildījuma kategorijā un labākās roka dziesmas kategorijā «Grammy» balvas ieguva «Alabama Shakes» dziesma «Don't Wanna Fight».

Savukārt «Alabama Shakes» albums «Sound & Color» izpelnījās balvu kā labākais alternatīvās mūzikas albums.

Labākā tradicionālā popmūzikas vokāla albuma kategorijā balvu ieguva Tonija Beneta un Bila Čarlapa albums «The Silver Lining: The Songs of Jerome Kern».

Dueta «Skrillex un Diplo» albums «Skrillex And Diplo Present Jack U» ieguva balvu labākās deju/elektroniskās mūzikas albuma kategorijā.

Labākā deju mūzikas ieraksta kategorijā tika apbalvota dziesma «Where Are U Now», kuru izpilda «Skrillex and Diplo» ar Džastinu Bīberu.

«Muse» albums «Drones» ieguva «Grammy» balvu kā labākais roka albums.

Labākā metāla izpildījuma kategorijā tika apbalvota «Ghost» dziesma «Cirice».

Labākā «urban contemporary» mūzikas albuma kategorijā balvu ieguva Kanādas R&B dziedātāja The Weeknd albums «Beauty Behind the Madness», savukārt The Weeknd dziesma «Earned It (Fifty Shades of Grey)" tika apbalvota labākā R&B izpildījuma kategorijā.

Labākās R&B dziesmas kategorijā «Grammy» balvu ieguva Diandželo un viņa grupas «The Vanguard» dziesma «Really Love», bet Diandželo un «The Vanguard» albums «Black Messiah» tika apbalvots kā labākais R&B albums.

Kriss Steipltons saņēma «Grammy» balvu labākā kantrīmūzikas albuma kategorijā par albumu «Traveller» un labākā kantrīmūzikas solo kategorijā par dziesmu «Traveller».

Grupas «Little Big Town» dziesma «Girl Crush» tika apbalvota labākā kantrīmūzikas dueta/grupas izpildījuma kategorijā un labākās kantrīmūzikas dziesmas kategorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu