Zināmi pirmie Eirovīzijas pusfinālisti. 1. vietā Aminatas dziesma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Latvijas televīzijas konkursā «Supernova 2016» šodien noskaidroti pirmie četri pusfinālisti, kas pēc divām nedēļām turpinās cīņu par vietu finālā.

«Supernovas» pusfinālā skatītāji iebalsoja grupu «Catalepsia», kas izpildīja dziesmu «Damnation», un Justu ar Aminatas sacerētu dziesmu «Heartbeat».

Žūrijas pārstāvis Kaspars Roga atzina, ka žūrijas balsojumā bijis strīds par vienu dalībnieci, taču lēmuma pieņemšanā izšķirošas bijušas skatītāju balsis. Proti, «aiz strīpas» palikusi Samanta Tīna, jo viņa uzstāsies arī nākamnedēļ otrajā pusfinālā ar vēl vienu dziesmu.

Pēc žūrijas balsojuma pusfināla 3.vietā iekļuvis Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu «We are the light», bet kā ceturtā dalībniece pusfinālā iekļuva Marta Grigale ar dziesmu «Choices»

Pirmajā «Supernovas» priekšatlasē piedalījās arī Paula Dukure, «ElektroFolk», Rūta Dūduma, Sabīne Berezina, Edvards Grieze, Samanta Tīna.

Pēc nedēļas, 14.februārī, uzstāsies Madara Grēgere, «Crow Mother», Samanta Tīna, Markus Riva, «MyRadiantU», Mārtiņš Ruskis, «Dvīnes», Marta Ritova, Miks Dukurs un Iluta Alsberga.

Pusfinālā 21.februārī uz skatuves satiksies četri uzvarētāji no abām atlases tiešraidēm, kopā astoņi dalībnieki, no kuriem skatītāji un žūrija pusi atsijās, un 28.februārī - fināls, kurā no četriem pārliecinošākajiem konkursantiem tiks izvēlēts Latvijas pārstāvis starptautiskajā dziesmu konkursā «Eirovīzija».

Abās priekšatlasēs un pusfinālā konkursa dalībniekus vērtē skatītāji un žūrija - Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Kaspars Roga un Intars Busulis. Finālā uzvarētāju noteiks tikai skatītāju balsojums. Skatītāju balsojumu veidos telefonbalsojums un internetbalsojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu