«Riga Jazz Stage» pieteicies rekordliels dalībnieku skaits

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskajam džeza mākslinieku konkursam «Riga Jazz Stage» nominācijās «Džeza vokāls» un «Džeza trombons» pieteicies rekordliels dalībnieku skaits, informē festivāla «Rīgas ritmi» reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe. Šogad konkursam pieteikušies 37 dalībnieki no 16 valstīm.

Dalību konkursam pieteikuši jaunie izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Beļģijas, Slovēnijas, Austrijas, Ungārijas, Turcijas, Uzbekistānas, Apvienotās Karalistes un ASV.

No Latvijas dalībai konkursā materiālus iesūtījuši 12 džeza izpildītāji - vokālisti Beāte Zviedre, Elīza Baķe, Kitija Ruža, Kristīne Liede, Kristīna Trezune, Līva Dumpe, Madara Dzintara-Pluša, Roberts Memmēns, Ronja Burve, Una Stade, Valters Gleške, kā arī viens trombonists Nauris Strežs.

Vairāki pārstāvji ir arī no Apvienotās Karalistes, Krievijas, Vācijas, ASV un Polijas.

Konkursam dalību pieteikuši arī starptautiskos konkursos atzinību jau guvuši mākslinieki. Piemēram, vokāliste Anasteiša Raisefa no ASV, kura saņēmusi balvas par īpašu vokālu Laionela Hemptona džeza festivālā un Rīno džeza festivālā, kā arī trombonists Robijs Hārvijs no Apvienotās Karalistes, kurš uzvarējis gan Džigsa Vighema trombonistu konkursā, gan vairākos Starptautiskās Trombonistu asociācijas konkursos. Dalība konkursos nav sveša arī vokālistei Sofijai Atsbehai-Negai no Krievijas, kura uzvarējusi konkursos «Jazz Parnas», «Ad Libitum Competition» un «J&M Voices». Konkursos laureātu kārtā bijis arī trombonists Buraks Dursuns no Turcijas, kurš pirms diviem gadiem ieguvis galveno balvu Stambulas Kultūras un mākslas fonda džeza konkursā un Stambulas Jauno talantu konkursā.

Konkursa žūrija ir sākusi atlasi, lai noteiktu, kuri dalībnieki piedalīsies konkursa finālā 7. aprīlī Rīgā.

Balvu fonds ir vairāk nekā 6000 eiro un apmaksāti uzaicinājumi uzstāties džeza festivālos, konkursos un koncertos Latvijā un citās valstīs. Tiks piešķirta arī īpaša žūrijas balva par labāko improvizāciju, kā arī maestro Raimonda Paula balva.

Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss dibināts 2004. gadā un ir īpašs šāda mūzikas žanra un līmeņa pasākums Latvijā, ik gadu pulcējot jaunus un vēl neatklātus džeza talantus. Tieši šajā konkursā tika pamanīti arī tādi nu jau labi zināmi pašmāju dziedātāji kā Intars Busulis, Ieva Kerēvica un Kristīne Prauliņa. Konkursa «Riga Jazz Stage» mērķis ir sniegt jaunajiem džeza izpildītājiem iespēju piedalīties starptautiskā konkursā kopā ar izpildītājiem no dažādām pasaules valstīm.

"Konkurss norisināsies no 7. aprīļa līdz 9. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu