Arī Adele neļauj Trampam izmantot savu mūziku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu popzvaigzne Adele paziņojusi, ka neesot devusi atļauju ASV prezidenta kandidātam Donaldam Trampam izmantot viņas mūziku priekšvēlēšanu kampaņas pasākumos. Tramps nesenos kampaņas pasākumos kā muzikālo pavadījumu izmantojis Adeles dziesmu «Rolling In The Deep».

«Adele nav devusi atļauju izmantot viņas mūziku nekādās politiskajās kampaņās,» norāda dziedātājas pārstāvis.

Tramps jau iepriekš nopelts par popmūzikas hitu izmantošanu bez izpildītāju piekrišanas. Pagājušajā gadā grupas «Aerosmith» solista Stīvena Tailera advokāti lika Trampam pārtraukt kampaņas pasākumos atskaņot dziesmu «Dream On». Dziesmas izmantošana radot «maldinošu iespaidu», ka «Aerosmith» atbalsta Trampa kandidatūru.

Tramps tviterī sacīja, ka likums viņam atļaujot izmantot dziesmu, taču viņš jau esot «atradis labāku tās vietā».

«Stīvens Tailers savas prasības dēļ ieguvis vairāk uzmanības nekā pēdējos desmit gados kopā ņemtos. Prieks par viņu!» iedzēla Tramps.

Kā jau ziņots, arī kanādiešu mūziķis Nīls Jangs un amerikāņu rokgrupa «R.E.M.» lūguši neizmantot to dziesmas Trampa priekšvēlēšanu kampaņā.

«Ejiet ieskrieties, skumjie, pēc uzmanības izsalkušie un varaskārie vīreļi,» par dziesmas «End of the World AS We Know It (And I Feel Fine)» lietošanu tvītoja Staips. «Neizmantojiet mūsu mūziku un manu balsi savās idiotiskajās šarādēs, ko saucat par kampaņu.»

Adeles dziesmas atskaņošana Trampa kampaņas pasākumos pirmoreiz tika pamanīta pagājušajā nedēļā. Raidorganizācijas BBC Ziemeļamerikas ziņu redaktors Džons Sopels to nodēvēja par «neparastu kombināciju».

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir pretrunīgs jautājums kopš 1984. gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu