«Roc Nation» prasa no Ritas Oras 2,4 miljonu dolāru kompensāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu repera «Jay Z» ierakstu kompānija iesūdzējusi britu dziedātāju Ritu Oru tiesā par līguma nosacījumu pārkāpšanu. Kompānija «Roc Nation» sūdzas, ka 25 gadus vecā Ora neesot ierakstījusi solīto albumu.

Pirms sešām nedēļām dziedātāja vērsās Losandželosas tiesā pret «Roc Nation», prasot atbrīvošanu no līguma ar ierakstu kompāniju, jo tas esot pretrunā ar likumu. Ora sāka sadarbību ar «Roc Nation», kad bija tikai 18 gadus veca. Visā sadarbības laikā iznācis tikai viens albums - dziedātājas vārdā nosauktais ieraksts «Rita Ora» 2012. gadā.

Tagad «Roc Nation» atbildējusi ar jaunu tiesvedību, kurā pieprasa no Oras 2,4 miljonus ASV dolāru (2,2 miljonus eiro). Kompānija apgalvo, ka Oras neiznākušā albuma ierakstīšanā un reklāmā ieguldījusi divus miljonus dolāru (1,8 miljonus eiro).

Ar Oru tika noslēgts līgums par piecu albumu izlaišanu, bet līdz šim klajā nācis tikai viens, norāda laikraksts «The New York Post».

Ora bija starp pirmajiem izpildītājiem, kas sāka sadarbību ar «Jay Z» nodibināto ierakstu kompāniju.

Ora atsaucas uz Darba likuma 2855. punktu, sauktu arī par «Septiņu gadu noteikumu», un pieprasa līguma laušanu ar kompāniju. 1994.gadā aktrise Olīvija de Hevilenda to izmantoja, lai atbrīvotos no neizdevīga līguma ar kinostudiju «Warner Bros».

Taču likuma punkts ticis izmantots pret tādiem izpildītājiem kā Kortnija Lova un «Thirty Seconds to Mars», liekot viņiem maksāt kompensāciju par septiņu gadu laikā neizdotajiem albumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu