ASV Režisoru ģildes balvai nominē Injaritu un Skotu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien ASV Režisoru ģildes balvai nominēts meksikānis Alehandro Gonsaless Injaritu un brits Ridlijs Skots, kuri svētdien saņēma «Zelta globusa» balvas. Injaritu pagājušogad ieguva «Oskaru» par kinolenti «Birdman» («Putncilvēks»). Šogad ASV Režisoru ģildes balvai izvirzīta Injaritu izdzīvošanas filma «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») ar amerikāņu aktieri Leonardo di Kaprio galvenajā lomā.

Apbalvojumam nominēta arī 78 gadus vecā Skota zinātniskās fantastikas kinolente «The Martian» («Marsietis»), kurā galveno lomu atveido Mets Deimons.

Svētdienas «Zelta globusu» ceremonijā Injaritu tika atzīts par labāko dramatisko režisoru, kamēr Skots ieguva labākā komēdiju un mūziklu režisora nosaukumu.

Režisoru ģildes balvai nominēts arī režisors Toms Makārtijs par žurnālistikas drāmu «Spotlight», Adams Makejs par kinolenti «The Big Short» («Gadsimta likme»), kurā attēlota finanšu krīze 2007. gadā, kā arī zinātniskās fantastikas filmas «Mad Max: Fury Road» («Trakais Makss: Skarbais ceļš») veidotājs Džordžs Millers.

Uzvarētāju izraudzīsies ģildes locekļi, kuru vidū ir arī daudzi ASV Kinoakadēmijas balvas jeb «Oskara» balsotāji. Ģildes izvēle kopš 1948. gada tikai septiņas reizes nav sakritusi ar «Oskara» ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu