Foto: Hendriks Ilvess Rīgā prezentē mīļāko dziesmu izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess 19. decembrī Rīgā prezentēja savu jaunības dienu mīļāko dziesmu izlasi «Teenage Wasteland - Favourites 1963-1978» (Jaunības dienu maksimālisma izlase 1963-1978). Daļa naudas no albumu pārdošanas tiek ziedota labdarības fondam «My Dream Day» (Mana sapņu diena), kas palīdz īstenot  smagi slimu bērnu sapņus.

Albuma prezentācijas pasākums norisinājās 19. decembrī pilsētas bārā Vest (Stabu iela 1, Rīga). «Teenage Wasteland - Favourites 1963-1978» varēja iegādāties uz vietas pasākumā, kā arī iegūt prezidenta autogrāfu. Albumā iekļautos, kā arī citus nozīmīgus skaņdarbus Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess atskaņoja kopā ar savu padomnieku drošības jautājumos Adresu Vosmanu, kurš pazīstams arī kā DJ Drummie, un tieši viņam ir lieli nopelni šīs kompilācijas tapšanā.

Kā jau ziņots, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess dziesmu izlasē iekļāvis dziesmas no tādiem mūzikas žanriem kā new wave punk, grunge down, kā arī mūsdienu izpildītājus Wolf Alice, Palma Violets un Vaiko Eplik. «Tās bija dziesmas, kuras klausījos ar mazu 12 tranzistoru radioaparātu laikā, kad augu. Tās deva nepieciešamo atvieglojumu, ko «The Who» dēvēja par Teenage Wasteland. Šobrīd 62 gadu vecumā tā apgalvot varētu šķist nedaudz smieklīgi, bet jaunībā manu ikdienu glāba rokenrols,» atzīst Ilvess.

Dziesmu izlasi izplata «Universal Music Baltics». Tā ir pieejama CD formātā un mūzikas straumēšanas vietnē Spotify. Ierakstu Latvijā var iegādāties lielākajos mūzikas ierakstu veikalos, kā arī pilsētas bārā Vest.

Labdarības fonds «My Dream Day» (Mana sapņu diena) tika nodibināts 2011. gadā. Fonda darbība galvenokārt balstīta uz brīvprātīgo darbu un iesaisti, finansiālu atbalstu aktivitāšu īstenošanai saņemot no ziedojumiem. Fonda mērķis ir palīdzēt īstenot smagi slimu un hroniski slimu bērnu sapņus, kuri ārstējas Igaunijas slimnīcās, radot prieku bērnu un viņu tuvinieku dzīvēs Šogad Tristans piepildīja savu sapni lidot ar helikopteru, līdzi aicinot arī savu ģimeni, Ričards klātienē satika ķirzaku, Aliide izbrauca ar sacīkšu mašīnu, Johanna satikās ar Igaunijas prezidentu un Adele piedzīvoja dienu, kurā ikviens varēja kļūt par princesi. Tiek rīkoti arī dažādi pasākumi bērniem, kuri daudz laika pavada slimnīcās vai ilgstoši ārstējas mājās, tādā veidā sniedzot iespēju tiem satikties un veidot savstarpēju komunikāciju.

Papildu informācija par organizāciju: http://www.facebook.com/MinuUnistustePaev/ un http://www.minuunistustepaev.ee/.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu