Klāss Vāvere piedāvā šūpuļdziesmu izlasi «Recent Lullabies»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas pētnieks un aprakstnieks Klāss Vāvere izveidojis pirmo digitālo šūpuļdziesmu izlasi «Recent Lullabies», kas pieejama «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) «Spotify» kanālā, informē sabiedrisko attiecību konsultante Agnese Ruberte. Vāvere jauno šūpuļdziesmu izlasē apkopojis gan tādu mūzikas dižgaru kā Deivida Bovija, Džona Mārtina un Leonarda Koena skaņdarbus, gan vairāku mūsdienu izpildītāju, piemēram, «Beach House» un «Bon Iver» dziesmas.

Šūpuļdziesmu izlases autors norāda, ka saglabājis uzticību pārliecībai, ka laba dziesma nenoveco, tādēļ jaunajā šūpuļdziesmu izlasē iekļāvis vairākas laika pārbaudi izturējušas kompozīcijas jaunā skanējumā.

«Nosaukums «Recent Lullabies» jeb «Jaunās šūpuļdziesmas» nenozīmē atbilstību aktuālajiem popkultūras standartiem. Tie ir ieraksti ar šā laika 21.gadsimta skanējumu, dziesmas, kas izpildītas ar mūsdienīgu attieksmi, bet iemieso kādu, manuprāt, pārlaicīgu emocionālu vai saturisku vēstījumu, kas tās jau šodien dara saprotamas dažādu paaudžu klausītājiem. Iespējams, pēc gadiem tās daudziem nozīmēs ko vēl vairāk,» pauda Vāvere.

Savukārt LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis vēstīja, ka mūzikas straumēšanas vietnes kā «Spotify» jau ir mainījušas veidu, kā cilvēki arī Latvijā pērk un klausās mūziku. Vairs nav nepieciešams iegādāties diskus vai, iespējams, nelegāli lejupielādēt dziesmas. Ar «Spotify» tiešsaistē legāli jebkurā laikā un vietā arī telefonā ir ērti pieejami vairāk nekā 30 miljoni dziesmu, tajā skaitā plašā klāstā arī Latvijas mūzika.

Līdz šim «Lullabies» jeb «Šūpuļdziesmu» sērijā, kas veltīta populārās mūzikas klasikai, bija pieejami 18 albumi, kurus izdeva «Mikrofona ieraksti», bet «Recent Lullabies» ir pirmā izlase, kas pieejama digitāli. Tajā iekļautas 18 kompozīcijas, kas atspoguļo mūsdienu laikmeta garu.

Klausies šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu