Atklās festivālu «Eiropas Ziemassvētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kongresu namā 10. decembrī notiks festivāla «Eiropas Ziemassvētki» atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies vokālā grupa «Framest» un Latvijas Radio bigbends, informēja VSIA «Latvijas Koncerti» pārstāve Rinta Bružēvica. Iecerēts, ka koncertā skanēs populāras Ziemassvētku melodijas, džeza skaņdarbi un dažādas to versijas.

Vokālā grupa «Framest» dibināta 2005. gadā. Tajā dzied soprāns Beāte Zviedre, alts Rūta Dūduma, tenors Mikus Abaroniņš, baritons Jānis Ķirsis un bass Roberts Memmēns. Šī gada jūlijā «Framest» starptautiskajā «a cappella» vokālo grupu konkursā «Vokal.Total» Austrijā, kas ir viens no prestižākajiem ansambļu konkursiem Eiropā, klasiskās mūzikas kategorijā ieguva 2. vietu, savukārt džeza mūzikas kategorijā grupas sniegums tika novērtēts kā labākais, un «Framest» saņēma galveno apbalvojumu - «Ward Swingle Award Gold». Grupa izpelnījās arī skatītāju simpātiju balvu, kā arī saņēma šī konkursa speciālbalvu - īpašu trīsdimensiju audio un video ierakstu Grācas Elektroniskās mūzikas un akustikas institūtā.

Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir starptautiskā mūzikas festivāla «Rīgas Ritmi» mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns. Bigbenda diriģents un muzikālais vadītājs ir Kārlis Vanags. Latvijas Radio bigbends klausītājiem sniedz kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ar tādiem mūziķiem kā itāļu vokāliste Roberta Gambarini, džeza vokālists Kurts Elings, bundzinieks Džodžo Maijers, vokālā grupa «New York Voices» un sešu «Grammy» balvu ieguvējs, trompetists Rendijs Brekers. Nākamgad Latvijas Radio bigbends gatavojas atzīmēt tā 50. dibināšanas gadadienu ar koncertiem visā Latvijā, izceļot dažas no vēsturiski labākajām koncertprogrammām, kā arī jaunākajiem veikumiem.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs. Festivāls «Eiropas Ziemassvētki» norisināsies no 10.decembra līdz 30.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu