«Amerikas mūzikas balvā» godina Parīzes teroraktos bojāgājušos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Amerikas mūzikas balvas» («American Music Awards») pasniegšanas ceremonijā, ko šogad aizēnoja Parīzes teroraktu upuru piemiņa, svētdien Losandželosā augstākos laurus plūca britu grupa «One Direction». Grupa «One Direction» otro gadu pēc kārtas ieguva labāko mūziķu titulu, bet ar ierakstu «Made In The A.M.» tā trešo gadu pēc kārtas izpelnījās arī labākā popa un roka albuma autoru titulu.

Parīzes teroraktos bojāgājušos 130 cilvēkus savā runā pieminēja aktieris Džareds Leto. «Šovakar mēs godinām neiedomājamas vardarbības upurus Parīzē un visā pasaulē. Francija ir svarīga, Krievija ir svarīga, Sīrija ir svarīga, Mali ir svarīga, Tuvie Austrumi ir svarīgi, Amerikas Savienotās Valstis ir svarīgas, visa pasaule ir svarīga, un miers ir iespējams,» teica aktieris, piesakot kanādiešu dziedātāju Selīnu Dionu, kura veltīja dziesmu bojāgājušajiem.

Diona dziedāja Edītes Piafas dziesmu «Hymne a l'Amour» («Himna mīlestībai»). Uz ekrāna viņai aiz muguras bija redzami attēli ar Parīzi, kas noslēdzās ar Eifeļa torni Francijas karoga krāsās. Dionai uzstājoties ar dziesmu par zudušo mīlestību, vairāki ceremonijas dalībnieki izplūda asarās.

Galvenie «Amerikas mūzikas balvas» ieguvēji bija dziedātāja Teilore Svifta, kura uzvarēja trijās no sešām nominācijām, bet pasākumu neapmeklēja. Izpildītājmāksliniece Nikija Mināža ieguva divas balvas «rap/hip hop» kategorijās. Divas «soul/R&B» balvas ieguva dziedātājs «The Weeknd». Divas kantri mūzikas balvas ieguva grupa «Florida Georgia Line», savukārt dziedātājs Sems Hants tiks nosaukts par labāko kantri mūzikas dziedātāju.

«Amerikas mūzikas balvas» uzvarētājus ik gadu nosaka auditorija, balsojot par saviem favorītiem mūzikas balvas mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu