«Latvijas spēka dziesmas» Arēnā jau šonedēļ!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atgādinām, ka, ieskandinot gaidāmo Latvijas simtgadi un atzīmējot mūsu valsts 97. gadskārtu, jau šo svētdien, 15. novembrī, plkst.18 «Arēnā Rīga» tiks rīkots lielkoncerts «Latvijas spēka dziesmas». Koncertu vadīs LNT ētera personības un Patriotu nedēļas sejas Kristīne Garklāva un Māris Grigalis, turklāt koncerta laikā uz lielā ekrāna tiks demonstrēti gan sabiedrībā pazīstamu cilvēku – kinorežisora Jāņa Streiča, mākslinieces Džemmas Skulmes, izcilā aktiera Ulda Dumpja u.c., Latvijas eksprezidentu Vairas Vīķes-Freibergas, Valda Zatlera un Gunta Ulmaņa, gan LNT personību videosveicieni Latvijas dzimšanas dienā.

Koncertu ar savu klātbūtni pagodinās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Koncertā gaidāmi daudzi muzikāli pārsteigumi: piemēram, Atmodas laika simbolam – dziedātājai Ievai Akuraterei – «Zaļajā dziesmā» uz skatuves pievienosies grupa «Pērkons», tāpat koncerta dalībnieki apvienosies neparastos duetos un trio, kuru sastāvs gan pašlaik netiek atklāts. Vairākus priekšnesumus ar savu virtuozo vijoļspēli kuplinās LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistars, izcilais vijolnieks Raimonds Ozols. Koncerta viesu sarakstu papildinās arī Atis Auzāns, Ginta Krievkalna un Samanta Tīna, lai klausītājus iepazīstinātu ar dziesmu no savas jaunās koncertprogrammas «No četriem novadiem austs». Koncerta rīkotāji sola, ka viesu vidū būs kāds populārs un Latvijas klausītājiem labi pazīstams kaimiņvalstu rokdziedātājs...

«Koncertprogramma tika veidota ciešā sadarbībā ar dziedātājiem, un nepieciešamības gadījumā meklējām arī kompromisus dziesmu izvēlē,» saka koncerta muzikālās programmas vadītājs Kristaps Krievkalns, atklājot, ka programmā bez jau minētajām dziesmām «Manai tautai», «Dzimtā valoda», «Daugaviņa», «Brīvību Baltijai» un «Sena kalpu dziesma» iekļautas arī nepelnīti aizmirstas dziesmas: piemēram, Imanta Kalniņa komponētā un Latvijas Tautas frontei veltītā dziesma «Plecs pie pleca». «Lielākoties koncerta programmā iekļautās dziesmas nāk no pagājušā gadsimta 80.gadiem, kuras tajā laikā komponējuši Uldis Stabulnieks, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns, «Līvi» u.c., jo tieši tās, mūsuprāt, ir kompozīcijas, kas raisa patriotisma jūtas,» uzsver K.Krievkalns.

Atgādinām, ka koncertā piedalīsies izcilās aktrises Olga Dreģe un Lilita Ozoliņa, rokdziedātāji ALEX un Atis Ieviņš, operdziedātājas Evita Zālīte un Elīna Šimkus, TDA «Dzintariņš», dziedošie Nacionālā un Dailes teātra aktieri Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris un Artis Robežnieks, dziedātāji Ralfs Eilands un Aija Andrejeva, kā arī LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistars Raimonds Ozols.

Šogad aprit jau sestais gads, kopš LNT novembrī sāka svinēt Patriotu nedēļu, aizsākot tradīciju ar sarkanbaltsarkano lentīšu piespraušanu. Ik gadu Patriotu nedēļas ietvaros LNT ar īpašu programmu aicina sajust prieku un lepnumu par mūsu zemi Latviju! Arī šogad programma būs īpaša, dodot ikvienam skatītājam iespēju kļūt par daļu no tās un baudot Latvijas dzimšanas dienas lielkoncertu «Latvijas spēka dziesmas»!

«Latvijas spēka dziesmas, kurās izdziedāta mūsu tautas pieredze, tāpat kā latviešu tautas senās rakstu zīmes, folklora un par simboliem kļuvušie arhitektūras pieminekļi, ir mūsu tautas kultūrvēsturiskais mantojums. Mums kā Latvijas apdrošināšanas sabiedrībai ir gan gods, gan pienākums atbalstīt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu. Esmu pārliecināts, ka Latvijas spēka dziesmās izdziedātā mūsu tautas stiprā griba, uzcītīgais darbs un kopības varenība ir mūsu tautas spēks, kas spēj iedvesmot un stiprināt pārliecību par mūsu spējām,» saka koncerta lieldrauga – apdrošināšanas akciju sabiedrības «BTA Baltic Insurance Company» – valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Ieeja «Arēnā Rīga» no plkst.17; skatītāju zāle tiks atvērta plkst.17.30. Biļetes uz koncertu «Latvijas spēka dziesmas» vēl var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu