«Inokentijs Mārpls» izdod albumu «Tup’n turies»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olafs Apustulis

Latvijas pankroka grupa «Inokentijs Mārpls» laidusi klajā savu ceturto pilna garuma albumu «Tup’n turies», informēja grupas pārstāve Evita Bandere.

Albumā apkopotas 14 kompozīcijas, kas radušās visai ilgā periodā - daļa dziesmu sacerētas jau deviņdesmitajos gados. Līdzās grupas oriģinālkompozīcijām albumā iekļauta arī Andra Černova dziesma «Senču kauli» un Māra Šverna dziesma «Nebija vēja», kas dzirdama arī pagājušogad iznākušajā izlasē «Brāļi un māsas».

«Ja iepriekšējais albums bija veltīts mīlestības tematikai, albumā «Tup’n turies» vairāk atrodamas politiskas un sociālas tēmas. Protams, netrūkst arī mīlestības dziesmu. Šis albums ir dabisks turpinājums visiem iepriekšējiem, saglabājot «Inokentijam Mārplam» raksturīgo noskaņu un vienlaikus klausītājiem ļaujot izdzirdēt ko pavisam jaunu,» izsakās mūziķi.

Līdz ar ziņu par jauno albumu grupa klausītāju vērtējumam nodod skaņdarbu «Atkal abstinence». «Dziesmas aizmetnis radies 1997. gadā. Dziesma piedzīvojusi vairākas versijas, līdz nobrieda un pieņēma formu, ko ierakstījām albumā. Tekstā varētu būt atspoguļoti trakie deviņdesmitie,» stāsta grupas dalībnieki.

Kā stāsta Bandere, albuma «Tup’n turies» raudzības notiks 13. novembrī «Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā», Vecrīgā. Koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas no jaunā albuma, bet otrajā - dziesmas no iepriekšējiem albumiem. Ieeja sarīkojumā būs bez maksas.

Tuvākie rokgrupas «Inokentijs Mārpls» koncerti gaidāmi 14. novembrī klubā «9. Vilnis», 17. novembrī - klubā «Depo» un 11. decembrī - klubā «Fontaine Palace» Liepājā.

Grupā «Inokentijs Mārpls» aizvien sacer tekstus, dzied un ģitāru spēlē Raimonds Lagimovs jeb Dambis, pie bungām atrodas Ēriks Lizbovskis un pie basa - Ivo Stankēvičs jeb Skrips. Jaunā albuma ierakstā piedalījušies arī viesmūziķi Kaspars Bārbals, kurš spēlē dūdas, Kaspars Bindemanis un Miks Magoneks, kurš spēlē taustiņinstrumentus, savukārt pūšamos instrumentus dziesmā «Trakais riteņbraucējs» ieskaņojuši «ska» grupas «Voiceks Voiska» dalībnieki.

Grupa «Inokentijs Mārpls» ar nosaukumu «Aklā zarna» dibināta 1985. gadā. Sākotnēji tajā spēlējis citas leģendāras pašmāju alternatīvās mūzikas apvienības - «Baložu pilni pagalmi» - līderis Māris Šverns, kā arī citi Latvijā pazīstami mūziķi - Kaspars Bindemanis, Kaspars Putriņš, Renarts Braufmanis, Didzis Erra, Nils Īle un citi.

«Inokentijs Mārpls» ir viena no nozīmīgākajām Latvijas alternatīvās mūzikas grupām, kas aktīvi uzstājas lielākajos Latvijas rokfestivālos un koncertos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu