Neskatoties uz strīdu, Galaheri piedalīsies filmā par «Oasis»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sastrīdējušies brāļi Noels un Līems Galaheri piekrituši piedalīties intervijā jaunā biogrāfiskā filmā par britu rokgrupu «Oasis», ko uzņems pagājušogad iznākušās kinolentes «Amy» veidotāji. Laikraksts «The Guardian» vēsta, ka abi brāļi piekrituši «intervijās dalīties labākajās atmiņās un pārdomās».

Populārās filmas «Amy» režisors Asifs Kapadija būs jaunās kinolentes producents, un tajā iesaistīsies arī citi radošās komandas locekļi. Savukārt jaunās filmas režisora amats uzticēts Metam Vaitkrosam, kurš izveidojis britu rokgrupas «The Stone Roses» filmu «Spike Island».

««Oasis» nešaubīgi ir starp britu klasiskajām rokgrupām. Visā pasaulē pārdoti 70 miljoni grupas albumu, un tā noteikusi veselas ēras muzikālo skanējumu. Tās sirds ir Līems un Noels Galaheri, kuri ir šīs valsts labāko rokzvaigžņu vidū. Meta Vaitkrosa jūtīgums un stils lieliski papildinās stāstu par dižās rokenrola grupas uzaušanu un norietu,» norāda izplatītāju kompānijas «Independent Film Sales» pārstāvis Endrū Ors.

Grupa «Oasis» sākotnēji bija pazīstama ar nosaukumu «Rain». 1993. gadā tā noslēdza līgumu ar ierakstu kompāniju «Creation Records» un pēc gada izdeva pirmo albumu «Definitely Maybe». Lai arī ieraksts guva panākumus mūzikas topos, brāļu Galaheru saspīlētās attiecības izraisīja vairākus skandālus.

1994. gadā Noels Galahers pameta koncertu Losandželosā, jo brālis izteica aizvainojošas piezīmes par amerikāņu klausītājiem un iesita viņam pa galvu ar tamburīnu.

Vēlāk brāļi salaba un ierakstīja grupas slavenāko albumu «(What's The Story) Morning Glory».

Turpmāko desmit gadu laikā «Oasis» astoņas reizes sasniedza britu mūzikas topa pirmo vietu, saņēma 15 žurnāla NME balvas un piecus BRIT apbalvojumus. Taču grupas dalībnieku biežie strīdi sasniedza kulmināciju 2009. gada koncertā Parīzē, kad brāļu starpā izcēlās agresīvs konflikts. Noels Galahers paziņoja par aiziešanu no grupas.

Kopš tā laika brāļi Galaheri turpinājuši muzicēt atsevišķi. Oktobrī Noela Galahera grupas «High Flying Birds» otrais albums «Chasing Yesterday» tika atzīts par gada labāko albumu žurnāla «Q» apbalvošanas ceremonijā Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu