Britu mēnesī parādīs Lielbritānijas dažādos aspektus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu mēnesī, kas Rīgā norisināsies no 2. novembra līdz 29. novembrim, tiks parādīti Lielbritānijas dažādie aspekti, pasākumam veltītajā preses konferencē žurnālistiem sacīja Lielbritānijas vēstniece Latvijā Sāra Kaulija. Viņa pavēstīja, ka pērn Latvijā norisinājusies Lielbritānijas nedēļa, taču šogad ticis pieņemts lēmums kļūt ambiciozākiem un dažādos Lielbritānijas aspektus popularizēt mēneša garumā un veidot četras tematiskās nedēļas - Britu mēnesi atklās kultūrai un izglītībai veltīta nedēļa, tai sekos modei un tirdzniecībai veltīta nedēļa, tad gardēžu nedēļa, kas koncentrēsies uz britu virtuvi, kā arī luksusa lietām un tūrismu. Britu mēnesi noslēgs uzņēmējdarbībai veltīta nedēļa.

Lielbritānijas vēstniecības Latvijā komunikācijas speciāliste Andra Jakoviča norādīja, ka novembra pirmā nedēļa tiks atvēlēta kultūrai un izglītībai. Piemēram, 5. novembrī pasākumā «Education is Great» Eiropas Savienības mājā varēs uzzināt par studiju iespējām Lielbritānijā, kā arī sastapt prestižāko Lielbritānijas augstskolu absolventus.

«Daudz jauniešu dodas uz Lielbritāniju izglītības dēļ. Tādēļ izglītība ir joma, ko šajā nedēļā vēlamies veicināt,»

piebilda Kaulija.

Savukārt 7. novembrī plkst.17 Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) arhitektūras un mediju centrā «H2O» notiks tradicionālās britu svinības - Gaja Foksa vakars. Kā stāstīja Jakoviča, pasākums veltīts britu vēsturē zīmīgam notikumam - atentāta mēģinājumam pret karali Džeimsu I. Katru gadu šis notikums tiek atzīmēts, ugunskurā dedzinot simbolisku Foksa lelli.

Tāpat šīs nedēļas laikā vairākās skolās un augstskolās tiks rādītas Britu Filmu un televīzijas mākslas akadēmijas godalgotās īsfilmas, sākot ar 5. novembri, vairākos Rīgas kinoteātros varēs noskatīties jaunāko filmu par slaveno britu aģentu «007: Spektrs», bet 6. novembrī Rīgas Kongresu namā viesosies īru komiķis Dilans Morans.

No 9. novembra līdz 15. novembrim norisināsies Modes un iepirkšanās nedēļa. Kā pastāstīja Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā pārstāve Sanita Bankava, 9. novembrī plkst.18 ikviens būs gaidīts «Pop-Up» mākslas galerijā, kur modes skatē tiks demonstrēti dažādi britu zīmoli, bet visas nedēļas garumā vairākos Rīgas veikalos, piemēram, «Accesorize», «Debenhams», «Mothercare» un «Oasis».

Savukārt no 16. novembra līdz 22. novembrim notiks Ēdienu un dzērienu, luksusa un sporta nedēļa, kuras laikā atsevišķos Rīgas restorānos un arī universālveikala «Stockmann» pārtikas nodaļā būs īpaši piedāvājumi britu ēdieniem. Šajā nedēļā notiks arī Džona Stīvensona lekcija par luksusa preču mārketingu, vakars ar viskiju un cigāriem, kā arī citi tematiski pasākumi.

Noslēdzot Britu mēnesi, no 23. novembra līdz 29. novembrim notiks Uzņēmējdarbības nedēļa, kuras laikā, iepazīstoties ar šejienes tirgu, Rīgā viesosies uzņēmēju delegācija no Vestmidlendas.

Britu mēneša vadmotīvs būs «Great», jo tā mērķis būs parādīt lieliskās, noderīgās un unikālās iespējas, kādas Latvijas iedzīvotājiem, uzņēmējiem, studentiem un profesionāļiem sniedz Lielbritānijas biznesa, izglītības, kultūras, izklaides un tirdzniecības nozares.

Detalizētāka informācija pieejama mājaslapā «britishmonth.lv», kā arī sociālajā tīklā «Facebook.com» - «www.facebook.com/BritishMonthRiga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu