Koris «Juventus» svinēs 95 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris «Juventus» svinēs 95 gadu jubileju, informēja kora pārstāve Anda Lagzdiņa. Senākais Latvijas studentu koris jubileju atzīmēs 7. novembrī LU Lielajā aulā plkst.18 kopā ar klausītājiem atceroties uzstāšanās dažādās pasaules valstīs.

Šajā ceļojumā būs iespēja staigāt gan pa Lietuvas un Igaunijas mūzikas ceļiem, kā arī izjust tālās Austrālijas un Japānas skaņu burvību, norāda Lagzdiņa. Kora muzikālo sniegumu papildinās kora vēstures arhīvos rūpīgi glabātie dziedātāju atmiņu stāsti par šiem braucieniem.

Muzikālajā ceļojumā koris izpildīs Pētera Barisona, Antona Bruknera, Stefana Līka, Aleksandra Mačavariani, Arvo Perta, Ērika Vitakra, Heinriha Šica un citu komponistu skaņdarbus.

«Juventus» mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons stāsta, ka jubileja ir kā kopsavilkums līdz šim piedzīvotajam - atskats uz to, kas mēs esam, cik tāls ceļš kopā noiets, kā arī vīzija tam, cik tālu un uz kurieni vēl iesim.

Latvijas Augstskolas studentu koris dibināts 1920.gadā un nesaraujami saistīts ar diriģentu Artūru Bobkovicu (1885-1959). Pirmā kora sanāksme notika 1920.gada 18.oktobra vakarā, savukārt 24. novembrī Latvijas Augstskolas organizācijas padome «Latvijas Augstskolas studentu kori» apstiprināja par pirmo un oficiālo jaunās mācību iestādes kori.

Kora mākslinieciskie vadītāji bijuši maestro Haralds Mednis, diriģents Daumants Gailis, kora ilggadējais diriģents Juris Kļaviņš. Tagad kora vadība ir mākslinieciskā vadītāja Valda Tomsona un diriģenta Mikus Abaroniņa rokās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu