Selēnas Gomesas atdzimšana - gandrīz 10/12

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

23 gadus vecā meksikāņu/itāļu izcelsmes amerikāņu dziedātāja un aktrise Selēna Gomesa (Selena Gomez) ir viena no tām retajām zvaigznēm, kura spējusi transformēt sevi un savu karjeru no bērnu dienu televīzijas raidījumiem («Barney and Friends») uz pusaudža gadu seriāliem («Wizards of Waverley Place) un vēlāk izlauzties līdz pat jauniešu un pieaugušo lomām («Spring Breakers»). Faktiski Selēna ir bijusi sabiedrības uzmanības centrā jau kopš mazotnes, septiņu gadu vecuma, un apbrīnojamā kārtā šo uzmanības spiedienu spējusi izturēt. Ar savu otro soloalbumu «Revival» viņa jau pavisam stabili nostājusies uz kājām, un šobrīd jau droši var apgalvot - ir dzimusi jauna superzvaigzne!

Selena Gomez «Revival»

(Interscope)

9/12

Selēna ir lieliska aktrise, un galvenokārt kā aktrise arī plašākai publikai pazīstama. Tomēr, lai sasniegtu ko vairāk, līdzīgi kā citas Disneja kanāla zvaigznes, arī viņa paralēli darbam televīzijā sāka dziedātājas karjeru. Viņas pirmie albumi, kā «Selena Gomez & the Scene», protams, bija simtprocentīgi bērnu un pusaudžu auditorijas produkti. Līdzīgi kā citas bērnu zvaigznes Mailijas Sairusas agrīnie «Hannah Montana» ieraksti. Tomēr veids, kā Mailija sarāva saites ar bērnību un kā to izdarīja Selēna, ir visnotaļ atšķirīgs.

Jau ar pirmo soloplati, 2013. gada «Stars Dance», Selēna demonstrēja jau pieaugušākas dāmas attieksmi. Spilgts piemērs - pavedinošais «Come & Get It» singls, kas pulsēja elektropopa un Indijas tautas mūzikas samplu un perkusiju ritmā. Tomēr salīdzināt ar Mailijas skandalozi vulgāro (tā prese to dēvē) uznācienu MTV balvu pasniegšanas ceremonijā Selēnas pieaugšanu nevar.

Īstenībā Selēnai pēc pirmā albuma nebija daudz laika domāt par savu karjeru, jo, kā nesen viņa presei atklāja, viņa bija saskārusies ar nopietnām veselības problēmām. Bažas par dziedātājas veselību pirmoreiz izskanēja 2013. gadā, kad viņa atcēla koncertturneju Āzijā un Austrālijā. Pēc tam viņa iestājās rehabilitācijas klīnikā, taču toreiz dziedātājas pārstāvji noraidīja baumas, ka viņa esot atkarīga no narkotikām. Tagad

Gomesa atklājusi, ka patiesībā viņa izgājusi ķīmijterapijas kursu, lai cīnītos ar bīstamu slimību.

Viņai tika diagnosticēta autoimūnā slimība vilkēde*.

Uz brīdi Gomesa pat bija nolēmusi, ka turpmāk vairāk pievērsīsies aktrises karjerai, taču veiksmīgs izrādījās dejiskais singls «I Want You to Know» ar Krievijā dzimušo dīdžeju Zedd, īstajā vārdā Antonu Zaslavski (baumoja, ka abus saista arī romantiskas attiecības), un tālu izskanēja arī liriskais «The Heart Wants What It Wants», kas tika iekļauts kā bonuss izlasē «For You» (ar to izpildītas Selēnas līgumsaistības ar «Hollywood Records»).

Selena Gomez "Revival"
Selena Gomez "Revival" Foto: Publicitātes foto

Nu tad beidzot esmu nonācis līdz jaunajam albumam «Revival», kas, manuprāt, ir ne tikai labākais Selēnas karjerā, bet vispār viens no skanīgākajiem šā gada popmūzikas ierakstiem. Pateicoties sadarbībai ar aktuāliem pop producentiem un draudzībai ar Teilori Sviftu, kura zina, kā jāskan komerciāli veiksmīgai popmūzikai un, visticamāk, sniedza arī kādu viedu padomu draudzenei, Gomesai izdevies atlasīt vienpadsmit melodiskas, perfekti producētas dziesmas (varbūt izņemot «Body Heat», kas, manuprāt, albumā iekļauta tikai kā nodeva Selēnas latino saknēm).

«Domāju, ka pēc četriem albumiem es beidzot jūtas kā es pati,» viņa komentē. «Jūtos pārliecināta un labāk izprotu to, ko vēlos pavēstīt.»

«Revival» droši liekams blakus gan pašas Teilores dižpārdoklim «1989», gan Kārlijas Rejas Džepsenas (Carly Rae Jepsen) «E•MO•TION», gan Tūves Lū (Tove Lo) lieliskajai debijai «Queen Of The Coulds».

Visām šīm minētajām platēm, to skanējumam pirkstu pielikuši vairāki šobrīd aktuāli producenti. Amerikāņu producentu/dziesmu komponistu komanda «Rock Mafia» atbildīga par četrām dziesmām, norvēģi «Stargate» par divām, zviedri «Mattman & Robin» (Mattias Larsson un Robin Fredriksson) arīdzan divām, austrālieši «Dreamlab» par trijām...

Skaidrs ir viens: ja Selēna par vienu no saviem mīļākajiem ierakstiem sauc Kristinas Agileras 2002. gada albumu «Stripped», tad tikai viedie producenti un varbūt arī draudzene Teilore ar gudru ziņu Gomesas mūziku spējuši ievirzīt «pareizākās sliedēs».

Selēna Gomesa un Teilore Svifta
Selēna Gomesa un Teilore Svifta Foto: Scanpix/Reuters

It kā Gomesas kā līdzautores vārds parādās pie gandrīz visām dziesmām, taču cik liels ir viņas pienesums, grūti noteikt. Katrā ziņā otrais singls «Same Old Love» (skat. video), kuru Selēnai palīdzējusi sacerēt britu popzvaigzne Čārlija XCX (Charli XCX), izklausās 100% pēc Čārlijas.

Producentiem izdevies veiksmīgi izmantot Selēnas balss savdabīgumu, proti, vienlaikus izcelt viņas spēju izdziedāt augšas un spēju paņemt tembrāli zemākas notis. Labs piemērs ir «Sober» ar šobrīd visur esošo «Hei!» aranžējumā. «We fall for each other at the wrong time, Only for a moment, but I don't mind» («Mēs iemīlējāmies nepareizajā laikā, uz brīdi, bet man nav iebildumu») - viņa dzied minētajā dziesmā, liekot mums spekulēt - vai tiešām šī dziesma ir par viņas un kanādiešu dziedātāja Džastina Bībera izjukušajām attiecībām?

Ja no plates izņemtu «Body Heat» un «Rise», tad albumam varētu dot pat 10/12.

Labākās dziesmas: «Kill Em With Kindness», «Hands To Myself», «Same Old Love», «Sober» un «Me & The Rhytm».

Jā, veselas piecas!

Izdošanas datums - 09.10.2015.

* Vilkēde ir hroniska autoimūna saslimšana, kas liek imūnsistēmai uzbrukt veselajām ķermeņa šūnām. Tā var skart jebkuru orgānu, tostarp nieres, sirdi, smadzenes, ādu, plaušas un nervu sistēmu. Vilkēdi ārstē ar zālēm vai ķīmijterapiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu