Venēcijas Lielajā kanālā izkaisīti kinokritiķa Normunda Naumaņa pelni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Venēcijas Lielajā kanālā izkaisīti pagājušā gada rudenī mūžībā aizgājušā kinokritiķa, žurnālista un teātra zinātnieka Normunda Naumaņa pelni. Kā liecina Normunda Naumaņa biedrības preses sekretāra Kriša Ēlerta sociālā tīkla «Twitter» ieraksts, tā bijusi paša Naumaņa vēlēšanās.

Pēdējā Naumaņa vēlēšanās piepildīta vakar, kad saulrietā Venēcijas Lielajā kanālā izkaisīti mūžībā aizgājušā kinokritiķa pīšļi.

Jau ziņots, ka Naumanis mūžībā aizgājis 2014. gada 12. septembrī. Viņš bija latviešu teātra un kino kritiķis, teātra zinātnieks. Naumanis studēja Maskavas Valsts teātra institūtā, strādāja Latvijas Zinātņu akadēmijas Valodas un literatūras institūtā, žurnālā «Avots» un laikrakstā «Diena». Viņš bija arī vairāku grāmatu autors.

Savukārt šā gada 20. februārī tika nodibināta teātra un kino kritiķa Normunda Naumaņa vārdā nosaukta biedrība, kas iedibinās Normunda Naumaņa vārdā nosauktu ikgadēju balvu kritikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu