Top10 pelnošākie reperi. Dr. Dre vairs nav līderis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Biznesa žurnāls «Forbes» aprēķinājis, kurš ir aizvadītā gada pelnošākais reperis. Izdevums aprēķinājis repa industrijas zvaigžņu ienākumus pirms nodokļu nomaksas. Vērā ņemti ienākumi no koncertēšanas, ierakstu pārdošanas, straumēšanas, reklāmas līgumiem un uzņēmējdarbības. Topā ir viena sieviete, bet pagājušā gada līderis Dr.Dre zaudējis 1. vietu.

 
Birdman
Birdman Foto: REUTERS/ScanPix

10. «Birdman» - 18 miljoni dolāru (16,1 miljons eiro)

Veiksmīgās hiphopa izdevniecības «The Cash Money» līdzīpašnieks piepilda savu maciņu no izdoto ierakstu ieņēmumiem.

 
Nikija Mināža
Nikija Mināža Foto: REUTERS/ScanPix

9. Nikija Mināža - 21 miljons dolāru (18,8 miljoni eiro)

Amerikāņu repere Nikija Mināža ir vienīgā sieviete pirmajā desmitniekā. Saskaņā ar «Forbes» aprēķiniem viņa aizvadītajā gadā nopelnījusi 21 miljonu dolāru (18,8 miljonus eiro), kas ierindo viņu devītajā vietā.

 
Vizs Kalifa
Vizs Kalifa Foto: AP/ScanPix

8. Vizs Kalifa - 21,5 miljoni dolāru (19,3 miljoni eiro)

Reperim Vizam Kalifam (Wiz Khalifa) šis bijis veiksmīgs gads. Viņa hits «See You Again» kļuva par vienu no komerciāli veiksmīgākajiem, pateicoties filmas «Furious 7» panākumiem.

 
Kanje Vests
Kanje Vests Foto: AP/ScanPix

7. Kanje Vests - 22 miljoni dolāru (19,7 miljoni eiro)

Misters Kardašjans... atvainojiet, Kanje Vests no 2014. gada jūnija līdz šī gada jūnijam nopelnījis apmēram 22 miljonus dolāru (19,7 miljoni eiro), liecina žurnāla aprēķini.

 
Eminems
Eminems Foto: REUTERS/ScanPix

6. Eminems - 31 miljons dolāru (27,8 miljoni eiro)

Eminems no 2014. gada jūnija līdz šī gada jūnijam nopelnījis apmēram 31 miljonu dolāru (27,8 miljoni eiro), liecina žurnāla aprēķini.

 
Farels Viljamss
Farels Viljamss Foto: AP/ScanPix

5. Farels Viljamss - 32 miljoni dolāru (28,7 miljoni eiro)

Vīrs ar lielo cepuri – Farels Viljamss pēdējā gada laikā topos pabijis ar vairākiem superhitiem.

 
Dr Dre
Dr Dre Foto: AP/ScanPix

4. «Dr Dre» - 33 miljoni dolāru (29,6 miljoni eiro)

Pagājušogad Dre bija topa līderis ar 620 miljoniem, pārdodams kompānijai «Apple» piecus gadus veco skaņas aparatūras un programmatūras izstrādātāju Beats Electronics un mūzikas straumēšanas servisu Beats Music.

Šogad repera ieņēmumi mazliet pieticīgāki.

 
Dreiks
Dreiks Foto: REUTERS/ScanPix

3. Dreiks - 39,5 miljoni dolāru (35,4 miljoni eiro)

Trešajā vietā ierindojies 28 gadus vecais kanādiešu reperis Dreiks ar 39,5 miljoniem dolāru (35,4 miljoniem eiro), kas sapelnīti ar koncertturnejām un reklāmas līgumiem ar «Sprite» un «Nike».

 
Jay Z
Jay Z Foto: REUTERS/ScanPix

Jay Z - 56 miljoni dolāru (50,2 miljoni eiro)

Otro vietu sarakstā ieņem amerikāņu reperis un ierakstu kompānijas «Roc Nation» dibinātājs «Jay Z». Aizvadītā gada laikā viņš nopelnījis 56 miljonus dolāru (50,2 miljonus eiro) no dažādiem viņam piederošiem uzņēmumiem un kopīgās koncertturnejas ar sievu Bejonsē.

 
P.Diddy
P.Diddy Foto: REUTERS/ScanPix

1. «P.Diddy» - 60 miljoni dolāru (53,8 miljoni eiro)

54 gadus vecais «P.Diddy», īstajā vārdā Šons Kombss, no 2014. gada jūnija līdz šī gada jūnijam nopelnījis apmēram 60 miljonus ASV dolāru (53,8 miljonus eiro), liecina žurnāla aprēķini. Vērā ņemti ne tikai ienākumi no mūzikas, bet arī televīzijas kanāla «Revolt» un «Ciroc» degvīna. «P.Diddy» pēdējais albums iznāca 2010. gadā. Patlaban viņš gatavo jaunu ierakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu