Latīņamerikāņu mūziķi ASV ieraksta dziesmu imigrantu atbalstam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latīņamerikāņu mūzikas zvaigznes, tai skaitā Karloss Santana un Pitbull, ASV ir ierakstījušas mūzikas video ar dziesmu imigrantu no Meksikas atbalstam. Jaunajā dziesmā «Mēs visi esam meksikāņi» («We’re All Mexican») angļu un spāņu valodās latīņamerikāņu mūzikas ritmos ir parādīti slaveni meksikāņi, tostarp gleznotāja Frīda Kālo.

Ierakstā, kur plīvo ASV un Meksikas karogi, arī parādīts imigrantu devums ASV sabiedrībai – no lauku darba līdz meksikāņu virtuvei.

Iniciatīvu vada Amerikas kubiešu producents Emilio Estefans un tās mērķis ir atspēkot iespējamā republikāņu kandidāta ASV prezidenta vēlēšanām Donalda Trampa izteikumus, kurš nosaucis nelegālos meksikāņu imigrantus par izvarotājiem un narkotiku tirgotājiem.

"'Mēs visi esam meksikāņi' ir metafora, kas simbolizē to, ka mēs visi jebkurā brīdī varam kļūt par rasisma un fanātisma upuriem,» teikts paziņojumā pie šī video.

Tieši nenosaucot Trampu, šajā paziņojumā ir nosodīta meksikāņu nozākāšana, bet arī atzīts, ka viņu situācija nav unikāla.

"Visā pasaulē dažādas imigrantu grupas tiek nomocītas un padarītas par grēkāžiem attiecīgo viņu dzīvesvietas valstu problēmu dēļ,» teikts paziņojumā.

"Dziesma svin imigrantu pozitīvo ieguldījumu ASV, lai līdzsvarotu publiski pausto negatīvo,»

paskaidrots šajā paziņojumā.

Starp zvaigznēm, kas piedalījās dziesmas tapšanā, ir Amerikas kubiešu reperis Pitbull, rokmūzikas leģenda Karloss Santana und Amerikas meksikāņu aktrise Eva Longorija.

Projektā piedalās arī tādas zvaigznes kā Haiti dzimušais reperis Vaiklefs Žans un aktrise Vūpija Goldberga.

Nekustamo īpašumu magnāts un televīzijas zvaigzne Tramps, kurš ir vadošais pretendents uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām 2016. gada novembrī, ASV daudzus pārsteidza ar saviem izteikumiem par meksikāņu imigrantiem.

69 gadus vecais Tramps arī vēlas, lai gar Meksikas robežu tiktu uzcelts mūris.

Latīņamerikāņu izcelsmes amerikāņi ir lielākā un visstraujāk augošā ASV minoritāte, un viņu lielākā daļa ir cēlusies no Meksikas.

Lai ASV prezidenta vēlēšanās uzvarētu republikānis, viņam vajadzīgs latīņamerikāņu vēlētāju atbalsts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu