Mārtiņš Sirmais restorāna atklāšanā viesus cienā ar austerēm un šampanieti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

8.septembrī vieni no populārākajiem pavāriem Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants kopā ar kolēģiem atvēra jaunu restorānu «3», kurš atrodas pašā Vecrīgas sirdī.

Atklāšanas brīdī jau pusstundu pirms viesu ierašanās visi restorāna darbinieki ar vaininiekiem priekšgalā atradās pie durvīm un gaidīja ierodamies viesus, ik pa laikam izejot uz ielas un vērojot, vai kāds jau nenāk.

Ikvienam viesim durvis atvēra pats Mārtiņš Sirmais un, paspiežot roku, aicināja doties iekšā un iepazīt divstāvu restorāna telpas un iekārtojumu.

Restorāns ieturēts latviskā stilā, un ēdiena sortiments balstās uz dabas veltēm, viss, kas atrodams dabā un ir ēdams, ir gana labs labiem un gardiem ēdieniem.

Atklāšanas dienā viesi tika cienāti ar dažādām kanapē maizītēm, plūmēm un austerēm, kuras steidza baudīt jūras velšu cienītāji.

Tāpat, protams, neiztikt bez šampanieša, un neierasti saviesīgajiem pasākumiem tika padomāts par alkohola nelietotājiem un tiem tika piedāvāta īpaša limonāde, ne vienkārši ūdens.

Viesi uz jauno restorānu plūda aumaļām un visi kā viens dāvināja pavāriem ziedus, dekoratīvus katliņus un cita veida dāvanas.

Svētku uzruna tika teikta, visiem vaininiekiem pakāpjoties uz krēsliem, lai tos varētu redzēt un sadzirdēt visi, uzrunas bija īsas, bet sirsnīgas un neaizkavēja viesus pievērsties pašam galvenajam – restorāna svinēšanai un ēdiena baudīšanai!

Beigu beigās izrādījās, ka tika svinēts arī fakts, ka restorāna pavāre Ina Poliščenko ieguvusi titulu «Labākais pavārs 2015», pārstāvot restorānu, kurš tajā mirklī vēl nebija atklāts.

Tas tikai paspilgtināja svētku mirkli un lika atskanēt arvien jauniem tostiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu