Kāpēc ir forši būt tētim? Atbild populāri tēti!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sabiedrībā pazīstami tēti – hokejists Jānis Sprukts, radio balss un TV seja Ansis Klintsons un mūziķis Andris Ābelīte – stāsta, cik lieliski ir būt tētim, un atklāj, ko viņiem ir iemācījis bērns.

Foto: Publiciātes foto

Mūziķis, dēla tētis Andris Ābelīte saka: «Bērni izaug ļoti ātri un dodas savā dzīvē, tāpēc mums, pieaugušajiem, jāmācās novērtēt laiku, ko varam pavadīt kopā nesteidzīgi. Jābauda brīdis, kad saviem bērniem esam nepieciešami šeit un tagad, kad varam atcerēties bērnu sevī. No sava bērna esmu mācījies mīlestību, atbildības izjūtu un milzīgu pacietību.»

Foto: Publiciātes foto

Hokejists, divu dēlu tētis Jānis Sprukts atklāj: «Bērni man sagādā milzīgu prieku un gandarījumu. Īpaši to izjūtu brīžos, kad ilgāku laiku esmu bijis prom. Bieži neesmu mājās, bet bērni mīl un gaida bez nosacījumiem. Mamma pārsvarā ir tā mierīgā un nosvērtā, bet es esmu tas, ar ko kopā izdauzīties. Un tas ir svarīgi, jo ikviena bērna dzīvē mammai ir viena loma, tētim cita, bet ne mazāk nozīmīga. Turklāt bērns no abiem vecākiem mācās dzīves vērtības, labas uzvedības noteikumus un attiecību veidošanu. Laikā, kad bērni bija pavisam mazi, protams, mamma bija viņiem fiziski tuvāk, taču es centos ik brīdī, kad viņa bija nogurusi, pārņemt stafeti un dot mazajiem visu nepieciešamo. Es gribētu aicināt mammas necensties visu izdarīt pašām, bet uzticēties vīriešiem, jo mēs, tēti, ar prieku rādām savu spēku un varēšanu!»

Foto: Publicitātes foto

Radio balss un TV seja, divu meitu tētis Ansis Klintsons stāsta: «Zēns par vīrieti kļūst aptuveni 18 gadu vecumā. Otrreiz par vīrieti kļūst brīdī, kad ģimenē ienāk bērns. Tas ir laiks, kad pilnībā mainās skatījums uz dzīvi. Tā ir fantastiska mīlestības, pacietības un pateicības prakse. Bērni ir liela laime, ko dzīve var dot. Būt tētim nozīmē justies kādam vajadzīgam visu atlikušo mūžu. Būt tētim nevar iemācīties, lasot grāmatas vai apmeklējot kursus, – to var vienīgi piedzīvot un izbaudīt. To arī novēlu ikvienam vīrietim.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu