Top10: skatītākie latviešu mūzikas klipi «Youtube» (43)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Youtube» neapšaubāmi ir populārākā video vietne, kur iegriežamies, lai aplūkotu jaunākos mūzikas klipus. Šī vietne pēdējos gados kļuvusi populāra arī kā vienkāršs audio mūzikas atskaņotājs, sīvi konkurējot ar mūzikas straumēšanas servisiem. Ja vēlamies iegūt objektīvu ainu par to, kas interesē klausītāju, tad «Youtube» ir īstā vieta, kurp doties. Lai noskaidrotu, kas tad no latviešu jeb Latvijā radītas mūzikas ir klausītāju un skatītāju topā, apkopojām top10 skatītākos latviešu mūzikas klipus. Pateicoties panākumiem Baltijā, ar vairākām dziesmām topā ir Lauris Reiniks (visas skatītākās Reinika dziesmas apkopotas topa 2. vietā), taču pirmajā vietā jau ilgāku laiku ir kāda instrumentāla kompozīcija, kuru izpilda populārs pašmāju trio.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

10. Brainstorm «Maybe»

Brainstorm «Maybe» 1 295 169

Dziesma no 2001. gada albuma «Kaķēns, kurš atteicās no jūrasskolas» jeb angliskajā versijā «Online». Dziesmas videoklips uzņemts Prāgā un iekļūst daudzu televīzijas raidījumu ēteros visā Eiropā.

 
Foto: Publicitātes foto

9. Aisha «What For?»

9. Aisha «What For?» 1 399 503

Ar šo Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu Aisha (Aija Andrejeva) uzstājās 2010. gada Eirovīzijā Oslo. Diemžēl dziesmai neizdevās iekļūt finālā, taču «Youtube» klausītāji šo dziesmu atzinuši par gana labu esam.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

8. Musiqq «Abrakadabra»

8. Musiqq «Abrakadabra» 1 515 779

Pirms pieciem gadiem «Abrakadabra» kļuva par pašmāju popmūzikas lielāko sensāciju. Dziesma tika izdota 2009. gada rudenī un sekoja Marata Ogļezņeva («Device» dalībnieks) un Emīla Balcera (daudzu un dažādu Latvijas un arī starptautisko jauno izpildītāju konkursu laureāts) debijas singlam «Klimata kontrole».

 
Bermudu Divstūris
Bermudu Divstūris Foto: Publicitātes foto

7. Bermudu Divstūris «Labi»

7. Bermudu Divstūris «Labi» 1 852 659

«Bermudu Divstūra» sastāvā darbojas augstāk minētie grupas «Musiqq» puiši, kas paslēpušies aiz segvārdiem Biceps un Triceps. «Labi» bija grupas pirmais «pumpis» jeb kačājošais gabals.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

6. Всего Лишь 2 Парня «Чика На Припеве» (ar Kristinu Korvinu)

6. Всего Лишь 2 Парня «Чика На Припеве» (ar Kristinu Korvinu) 1 855 367

Rīgas krievu hiphopa apvienība «Всего Лишь 2 Парня» par «Youtube» sensāciju kļuva, pateicoties šim asprātīgajam skaņdarbam, kura pamatvēsts - dziesmā galvenais ir piedziedājums, pārējam nav nekādas nozīmes.

 
Samanta Tīna
Samanta Tīna Foto: Publicitātes foto

5. Rassell & Samanta Tīna «Esi man klāt»

5. Rassell & Samanta Tīna «Esi man klāt» 1 875 103

2012. gada pašā sākumā ar šo video «Youtube» skatītāju sirdis iekaroja bijušais grupas «Device» reperis un producents Rasels (Rassell) un LNT šova «O! Kartes Akadēmija» uzvarētāja Samanta Tīna. «Šī kompozīcija klausītājus pārsteigs ar savu novitāti, dziesma ir veidota electro-pop un RnB mūzikas stilā, kas Latvijā ir diezgan reta parādība,» pārliecināti ir mākslinieki.

Rezultāts ir acīmredzams. 5. vieta!

 
Foto: Ekrānuzņēmums

4. Rassell & Sabīne Berezina «Dzīvo brīvi»

4. Rassell & Sabīne Berezina «Dzīvo brīvi» 2 513 835

Rasels jeb īstajā vārdā Ruslans Kuksinovičs veiksmīgi sadziedājies arī ar «OKartes skatuves» dalībnieci Sabīni Berezinu.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

3. Musiqq un Джакомо «Страна без названия»

3. Musiqq un Джакомо «Страна без названия» 3 009 814

«Musiqq» dziesma «Страна без названия» («Valsts bez nosaukuma») sākotnēji orientēta uz Krievijas un Baltijas mūzikas tirgu. Kā viesmūziķis dziesmā dzirdams Liepājas reperis Džakomo.

 
Foto: Publicitātes foto

2. Lauris Reiniks «Aš Bėgu»

Lauris Reiniks šajā top10 būtu iekļuvis uzreiz ar sešām dziesmām. Tomēr, lai sniegtu plašāku ieskatu, nolēmām Reinika dziesmas apkopot vienā topa vietā. Līderis ar vairāk nekā 4 miljoniem skatījumu ir Reinika grāvējs «Es skrienu» lietuviešu mēlē.

Faktiski Reiniks ir populārākais latviešu dziedātājs un komponists «Youtube». Pirmajā vietā esošā dziesma (šķir nākamo lappusi), lai arī latviešu izpildīta, nav Latvijas autoru komponēts darbs.

Lauris Reiniks «Aš Bėgu» 4 051 384

Lauris Reiniks «Širdis Sudegus Tyliai» 3 762 073

Lauris Reiniks & Liepa Mondeikaitė «Apkabink Dar» 3 332 662

Lauris Reiniks & Monika «Pasaka» 3 080 193

Lauris Reiniks «Es skrienu» 2 558 837

Lauris Reiniks & Aisha «Pasakā» 2 353764

Lauris Reiniks & Rūta Reinika «Es esmu tev dzīslās» 1 042 093

 
Foto: Ekrānuzņēmums

1. Melo-M «Final Countdown cello and orchestra»

1. Melo-M «Final Countdown cello and orchestra» 7 963 301

Lielāko ievērību «Youtube» guvusi pašmāju čellu grupas «Melo-M» kaverversija zviedru grupas «Europe» dziesmai «The Final Countdown».

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu