Al Bano Dzintaros (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau svētdien kopā ar plašu pavadošo komandu Latvijā ielidoja viens no leģendārākajiem Itālijas estrādes solistiem Al Bano Carrisi, lai jau pirmdien, 18. augustā, sniegtu īpašu koncertu Dzintaru koncertzālē.

Solists Rīgā ieradās dienu iepriekš, lai apskatītu Rīgu pilsētas svētkos. Neraugoties uz savu pieklājīgo vecumu, Al Bano joprojām aktīvi koncertē visā pasaulē un savā saspringtajā koncertu grafikā atradis arī iespēju kopā ar plašu pavadošo grupu sniegt neaizmirstamu un romantisku koncertu Dzintaru koncertzālē. Lielā mūziķu, skaņotāju un menedžmenta komanda skaidrojama ar faktu, ka Al Bano koncertā visus slavenos skaņdarbus dziedās dzīvajā, tādēļ pirms koncerta paredzēti arī laikietilpīgi mēģinājumi. Pasākuma rīkotāji brīdina, ka uz koncertu ir atlicis pavisam neliels skaits biļešu.

Pasaule Al Bano ir iemīlējusi par viņa skaistajām balādēm «Felicita», «Ci sara», «Nel sole» un citām, un viņš vienmēr ir pulcējis pilnas koncertzāles un izpelnījies klausītāju atzinību. Al Bano mūziku caurvij kaislīga mīlestība un cieņa pret opermūziku, kā arī romantiskas un karstasinīgas notis. Pateicoties itāļu temperamentam, Al Bano ir kvēli fani un pielūdzēji visā pasaulē - cienījamais mākslinieks pasaulē ir pārdevis vairāk nekā 165 miljonus albumu.

Kas īsti ir pamatā Al Bano itāļu mūzikas šarmam? Skaidro muzikoloģe Daiga Mazvērsīte: «Visiem, kas mīl vokālo mākslu, vārds Itālija saistās ar brīnišķīgu bel canto dziedāšanu. Itāļu mūzika ir melodiska mūzika, un itāļu dziedātāji ir dziedātāji ar brīnišķīgām balsīm! Itāļu populārās mūzikas saknes sniedzas gan operas žanrā, gan itāļu tautas mūzikā - tas ir tik ļoti savijies kopā, ka vairs nav novelkama robeža. Arī Al Bano balss skolojums ir tāds, ka viņš var dziedāt pat operu, bet viņam lieliski piestāv šīs liriskās tenora partijas, šī ārkārtīgi kvalitatīvā populārā mūzika. Domāju, ka mūsu klausītājiem ļoti simpātiska ir arī itāļu skatuves atturība – reti kuram itāļu kungam ir tādas dīvainības kā Eltonam Džonam vai Filipam Kirkorovam. Koncertos nebūs ārišķību, šovu vai tehnoloģiju, bet cieņa, gaume un mūzika, kas uzrunā. Tādēļ Al Bano noteikti ir tas dziedonis, uz kura koncertu doties ar visu ģimeni – vecmāmiņu, vecākiem un bērniem. Un mēs tiešām zinām, ka Itālijas grandi savos koncertos nekad nepieviļ! Tur tiešām skan! Muzikālā ziņā – tā ir klase!»

Pirmdien, 18.augusta vakarā Dzintaru koncertzālē gaidīti visi, kuru sirdis ilgojas pēc itāliski karstasinīgas un romantiskas noskaņas, kā arī augstas kvalitātes muzikālā baudījuma pasaules popmūzikas un opermūzikas leģendas – Al Bano izpildījumā.

Koncerta sākums plkst. 19:30, ieeja Dzintaru koncertzālē jau no pulksten 18.30. Pēdējās biļetes iespējams vēl iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

www.bilesuserviss.lv

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu