Top10 vislabāk atalgotie dīdžeji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reuters/scanpix/ facebook.com/martin.garrix/ facebook.com/djafrojack

Biznesa žurnāls «Forbes» publicējis šā gada vislabāk atalgoto dīdžeju sarakstu. Jau trešo gadu pēc kārtas līdera godā ir viens un tas pats dīdžejs. Vērā ņemti gada ieņēmumi līdz 2015. gada jūnijam no mūzikas ierakstu pārdošanas, koncertiem un reklāmām.

 
Foto: facebook.com/djafrojack

10. Afrojack ($16 miljoni)

Nīderlandiešu dīdžejs Afrojack šajā sarakstā ir noteikti iespaidīgākais - ja ne ieņēmumu ziņā, tad sava varenā auguma (2 metri) ziņā gan. Klubos šis dīdžejs un producents, īstajā vārdā Niks van de Valls, pelna sešciparu skaitli. Viņa debijas albumā «Forget the World», kas izdots pagājušogad, piedalās tādas hiphopa zvaigznes kā Vizs Kalifa (Wiz Khalifa) un g-funk pionieris Snūps (Snoop Dogg).

 
Foto: AP/ScanPix

9. Zedd ($17 miljoni)

Krievijā dzimušais dīdžejs Zedd, īstajā vārdā Antons Zaslavskis, pagājušogad nogādāja savu otro studijas albumu «True Colors» ASV pieprasītāko ierakstu «Billboard 200» topa 4. vietā.

 
Foto: facebook.com/martin.garrix

8. Martin Garrix ($17 miljoni)

Savus lielos panākumus 19 gadus vecais nīderlandiešu dīdžejs Martin Garrix (Martijn Garritsen) sasniedza 2013. gadā ar hitu «Animals» un jau ir paspējis sadarboties ar tādām zvaigznēm kā Usher, Tiësto, Afrojack, Dimitri Vegas, Like Mike un vēl daudziem citiem. Garrix nospēlējis 116 dīdžejsetus minētajā laika posmā.

 
Foto: facebook.com/kaskade

7. Kaskade ($18 miljoni)

Lai arī amerikānim «Kaskade» aka Raienam Radonam (Ryan Raddon) ir pāri 40, viņš vēl joprojām ir viens no dedzīgākajiem, aktīvākajiem dīdžejiem. Izbijušais mormonis un trīs bērnu tēvs šā gada janvārī ar «Warner Bros» noslēdza divu albumu līgumu. Pirms tam savu mūziku viņš izdeva neatkarīgās mūzikas izdevniecībās.

 
Foto: AP/ScanPix

6. Avicii ($19 miljoni)

Jaunais «Grammy» balvai nominētais zviedrs vēl joprojām plūc sava debijas albuma «True» augļus. Dziesma «Wake Me Up» ar Aloiju Bleku iekaroja 81 valsts topu.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

5. Steve Aoki ($24 miljoni)

Tikai pagājušogad Stīvs Aoki pirmo reizi ielauzies dīdžeju top5. Šogad viņš vietu nosargājis. Viņš šajā periodā nospēlējis 16 dīdžejsetus, reizēm spēlēdams pat trīs setus dienā, taču tas tāpat ir mazliet mazāk nekā pagājušogad (277!). Viņš vada arī pats savu izdevniecību «Dim Mak».

Laba sadarbība dīdžejam ir ar «Bud Light», «Guitar Center» un «Scion».

 
Foto: AP/ScanPix

4. Skrillex ($24 miljoni)

Skrillex minētā laika posmā nospēlējis 95 koncertus.

Viens no tiem šā gada februārī notika arī Rīgā.

 
Foto: facebook.com/tiesto

3. Tiësto ($36 miljoni)

Trešo vietu ieņem nīderlandiešu dīdžejs Tiesto, kurš vairākkārt viesojies arī Latvijā. Viņa aizvadītā gada ienākumi lēsti ap 36 miljoniem dolāru (31,3 miljoniem eiro). Tiesto nospēlējis aptuveni 100 dīdžejsetus minētajā laika posmā. Labu naudu viņam ienes arī reklāmas līgumi ar tādiem zīmoliem kā Guess un 7UP.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

2. David Guetta ($37 miljoni)

Topa otrajā vietā ierindojās franču dīdžejs Deivids Geta ar 37 miljoniem dolāru (32,2 miljoniem eiro). Viņš nospēlējis 30 koncertus Lasvegasā, kā arī regulāri rezidē Ivisā.

Viņa spalvai pieder daudzi populāri popmūzikas grāvēji.

 
Foto: AP/ScanPix

1. Calvin Harris ($66 miljoni)

Biznesa žurnāls «Forbes» par vislabāk apmaksāto dīdžeju pasaulē atzinis skotu Kalvinu Herisu, kura ienākumi aizvadītajā gadā sasniedza apmēram 66 miljonus ASV dolāru (57,4 miljonus eiro). 31 gadu vecais Heriss sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem mūziķiem kā Riana un «Ne-Yo». Viņa 2014. gada albums «Motion» uzreiz pēc iznākšanas ieņēma ASV deju mūzikas topu virsotnes. Heriss, kurš satiekas ar dziedātāju Teilori Sviftu, ir modes nama «Giorgio Armani» briļļu un rokas pulksteņu reklāmas seja. Herisa aizvadītā gada ienākumi bija lielāki nekā pelnošākajai aktrisei Dženiferai Lorensai, kura aizvadītajā gadā nopelnījusi ap 52 miljoniem dolāru (45,2 miljoniem eiro). Tas atspoguļo elektroniskās deju mūzikas strauji augošo popularitāti. «Deju mūzikas uzplaukums ir astronomisks! Man paveicās, jo īstajā laikā biju īstajā vietā,» žurnālam «Forbes» teica Heriss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu