Valmiermuižā sākas 4.Teātra festivāls jauniem cilvēkiem «NoMadI»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

No šodienas līdz 10.augustam Valmiermuižā notiks 4.Teātra festivāls jauniem cilvēkiem «NoMadI», informēja festivāla mākslinieciskā direktore Krista Burāne.

Festivāls piedāvās dažādu formu Latvijas nevalstisko profesionālo teātru izrādes bērniem un jauniešiem, koncertus un radošās darbnīcas.

«NoMadI» esot vienīgais teātra festivāls Latvijā, kas piedāvā interesantākās profesionālo teātru izrādes bērnu un jauniešu auditorijai. Festivāls aicina Latvijas reģionu iedzīvotājus iepazīt laikmetīgā teātra izrādes, kurās dzīvi, radoši un aizrautīgi tiek runāts par jauniem cilvēkiem svarīgām tēmām.

«Festivāla uzdevums ir rādīt skatītājiem tādas izrādes, pēc kurām bērni un jaunieši kopā ar vecākiem var domāt, spriest, sarunāties. Mēs rādām izrādes, kas aicina uz aktīvu līdzdarbošanos un līdzi domāšanu. Trīs no festivāla izrādēm ir nominētas Spēlmaņu nakts balvai kā gada labākās izrādes bērniem. Zīmīgi, ka tieši nevalstisko teātru repertuāros patlaban ir redzamas kvalitatīvākās izrādes bērnu un jauniešu auditorijai,» stāsta festivāla direktors Mārtiņš Eihe.

Festivālā būs skatāmas «Dirty Deal Teatro» izrādes «Baltā grāmata» un «Mazie jautājumi», Ģertrūdes ielas teātra izrāde «Heavy metal» un Goda teātra izrāde «...ar laimīgām beigām». Tāpat būs iespēja kopā redzēt radošās apvienības «Nomadi» izrādes «Vasaras sala» un «Ziemas māja», kas pēc savas būtības ir objektu teātra estētikā veidots izrāžu diptihs. Vēl viena īpaša pieredze gaida tos sešus skatītājus, kuri divu izrāžu «Balsij bez pavadījuma» laikā nemanāmi vēros dzīvi Valmiermuižas kafejnīcā, salīdzinot to ar Ojāra Vācieša poēmā aprakstīto. Šī izrāde festivālā piedzīvos savu pirmizrādi.

Divi vakari festivālā būs veltīti mūzikai - šodien varēs dzirdēt Ģertrūdes ielas teātra izrādes «Āda» koncertversiju, bet rīt uzstāsies ansamblis «Manta». Lai padziļinātu bērnu interesi par izrādēs pētītajām tēmām, festivāla gaitā darbosies mākslas un zinātnes radošās darbnīcas, kuras vadīs Cēsu Jaunās sākumskolas skolotāji.

«Šis ir lielisks piemērs tam, ka izglītības un mākslas procesi viens otru papildina, ļaujot bērniem radoši pētīt pasauli kā kopveselumu,» saka Cēsu Jaunās sākumskolas direktore Dana Narvaiša.

Pie festivāla teltīm visu laiku būs pieejams arī Cēsu Jaunās sākumskolas veidotais «Gudrais rotaļu laukums». Tā tapšanā ir izmantoti materiāli, kuru sākotnējā funkcija ir bijusi cita. Spēlēšanās šajā laukumā aicinās vecākus kopā ar bērniem saudzīgi attiekties pret pasauli un pamanīt, ka visdažādākās lietas, kuras mums ir apkārt, iespējams izmantot savu garīgo un fizisko spēju attīstīšanai.

Festivālu organizē radošā apvienība «Nomadi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu