Gaujas «Izlaiduma gads» startēs Monreālas kinofestivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Andra Gaujas debijas mākslas filma «Izlaiduma gads» 27. augustā piedzīvos pasaules pirmizrādi Monreālas Pasaules filmu festivālā, kas ir viens no prestižākajiem kinofestivāliem pasaulē. Kā informē filmas producente Guna Stahovska, Latvijas filma ar starptautisko nosaukumu «The Lesson» ir iekļauta debijas filmu konkursa skatē, kur no visas pasaules izraudzītas 18 filmas.

Tas ir īpašs notikums Latvijas kino, jo Monreālas festivāls ir vienīgais oficiāli akreditētais «A» klases kinofestivāls visā Ziemeļamerikā. Līdz šim vienīgā pilnmetrāžas filma, kas pārstāvējusi festivālā Latviju, ir Lailas Pakalniņas 1998. gada filma «Kurpe».

Drīz pēc Monreālas festivāla «Izlaiduma gads» piedalīsies vēl divos nozīmīgos starptautiskos kinofestivālos - Bergenas Starptautiskajā kinofestivālā Norvēģijā un Krievijas starptautiskajā kinofestivālā «Kinošok». Abi festivāli noritēs septembrī.

Savukārt Latvijas pirmizrādi Gaujas filma piedzīvos oktobrī. Sīkāka informācija par Latvijas pirmizrādi un par filmas izrādīšanas plāniem Latvijā tiks sniegta otrdien, 12. augustā, Nacionālā Kino centra rīkotā preses konferencē.

Par filmu

«Izlaiduma gads» ir stāsts par jaunu skolotāju Zani, kas aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzīgas attiecības ar klasi, nokļūstot sarežģītā personisku attiecību mezglā. Spēlfilma ir veidota dokumentālā stilistikā, sadarbojoties profesionāliem aktieriem Ingu Alsiņu-Lasmani, Gati Gāgu, Lienu Šmuksti, Marinu Janauu, Andreju Smoļakovu, Ivaru Auziņu, Lauru Atelsoni un ar jauniešiem bez aktiermākslas pieredzes - Mārci Klatenbergu, Ievu Apini, Aigaru Ligeru, Edgaru Siliņu, Elzu Feldmani, Agiru Neminski u.c.

Filmas režisors Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs iemantoja atzinību pasaulē ar savu iepriekšējo kopdarbu - dokumentālo filmu «Ģimenes lietas» («Family Instinct»), kas ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā «Silverdocs» tika atzīta par 2011.gada labāko dokumentālo filmu pasaulē un ir piedalījusies vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē. «Izlaiduma gads» ir Gaujas debija pilnmetrāžas mākslas kino.

Filmas režisors ir Gauja, operators - Grebņevs, māksliniece - Ilze Kauliņa, scenārija autori - Lauris Gundars un Gauja, montāžas režisors - Tambets Tasuja no Igaunijas, producenti - Stahovska un Gauja.

Filma uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā. Filmas pēcapstrāde veikta Mombajā, Indijā - studijās «Prasad Group» un «FutureWorks». Filmas producējošā studija ir «Riverbed» sadarbībā ar Latvijas studiju «Mojo Raiser Production» un Krievijas studiju «Horosho Production».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu