Cēsīs noslēdzies pirmais Rokfilmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 14. līdz 16. augustam Cēsīs notika pirmais Rokfilmu festivāls – kinofestivāls, kas veltīts filmām par un ar rokmūziku un rokmūziķiem. Tas noritēja vairākās vietās pilsētas centrā: Vidzemes koncertzālē «Cēsis», kafejnīcās «Mākslas Telpa Mala» un «Bazaar», Cēsu Centrālajā bibliotēkā. Sestdienas vakarā, 15. augustā, tika slēgts pilsētas centrālais, Vienības laukums, kur notika grandiozs brīvdabas kino seanss, kas pulcēja simtiem pilsētas iedzīvotāju un viesu.

Vidzemes koncertzālē «Cēsis» notika klasiskā rokkino seansi, ko ievadīja roka pazinēju Ivara Godmaņa un Mārtiņa Šmita komentāri. Lielajā zālē, kur parasti notiek koncerti, uz lielā ekrāna tika izrādīts jaunākais rokkino – filmas par rokgrupām «Lamb of God» un «Lordi» un dziesminieku Bobu Dilanu. Katru seansu iesāka muzikāli priekšnesumi, un koncertzāles akustikā izskanēja grupu «Leborio», «Side of pain», «Freelancers» un solomākslinieka «The Diamond Blow» uzstāšanās, bet vienu no sirsnīgākajiem priekšnesumiem sniedza Andžeja Grauda Bungu skolas mazie audzēkņi, kas ievadīja pasaku filmas «Sprīdītis» seansu.

«Kopumā norisi vērtējam kā veiksmīgu,» apgalvo festivāla organizatori. «Viena no veiksmīgākajām idejām, ko jau tagad vēlamies paturēt kā tradīciju, ir kinolektorijs, kas notika «Mākslas Telpā Mala». Tajā piedalīties aicinājām pazīstamus kino un mūzikas pazinējus, kas apmeklētājiem stāstīja vairāk par tiem mūziķiem, kas viņiem pašiem ir tuvi, interesanti vai kā citādi nozīmīgi. Katrai šādai «lekcijai» sekoja atbilstoša filma.» Šogad fanu pūļus pulcēja rakstnieks Jānis Joņevs, radio pieci.lv personība Kārlis Dagilis, grupas «Huskvarn» līderis Urbix jeb Normunds Štefenhagens, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks un radio Naba balss Mārtiņš Šmits. Kā citu veiksmīgu pasākumu festivāla veidotāji min brīvdabas kino seansu Vienības laukumā: «Mārtina Skorsēzes filmas «Izstarot gaismu» seansu nodrošināja A/S «Cēsu alus» un ASV vēstniecība Rīgā. Seanss pulcēja aptuveni piecus simtus interesentu, un esam tiešām gandarīti par paveikto. Šādus pasākumus plānojam atkārtot arī turpmāk un, cerams, katru festivāla norises vakaru.» Tāpat izdevušies koncertvakari Cēsu kafejnīcās. Festivāla laikā spēlēja dziesminieki Andis Retējums un Imants Daksis, uzstājās apvienības «Bērnības milicija», «STRPN», «Freelancers» un «Side of pain», kā arī DJ Uldis Rudaks un Kārlis Dagilis. «Ar nepacietību gaidām atgriešanos Cēsīs nākošajā gadā! Vēlamies izteikt lielu pateicību visiem, kas mūs atbalsta, un sevišķi pilsētas vadībai, kas bija atvērta un ļāva mums piepildīt visas savas ieceres,» noslēdz organizatori.

Festivāla rīkošanu atbalsta A/S «Cēsu alus», Cēsu novada dome, Cēsu Tūrisma un kultūras centrs, Vidzemes koncertzāle «Cēsis», ASV vēstniecība, «Mākslas Telpa Mala», «Bazaar», poligrāfijas serviss «Zemgus» un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu