Desmit šokējošākie koncertmomenti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christopher Polk/Getty Images Entertainment/Getty Images/ GalleryHip/ ImgBuddy/ TVNET kolāža

Kad mūziķi uzstājas dzīvajā, notikt var visneprognozējamākās lietas - vieni skatuvi izmanto savas slavas celšanai, citi - kāda politiska vēstījuma paušanai. Bieži vien tā arī notiek. Lūk, desmit šokējošākie koncertmomenti - no nesenā Enrikes negadījuma ar dronu līdz Elisa Kūpera «cāļa saplosīšanai».

 
Foto: GalleryHip

Dženetas Džeksones «apģērba negadījums»

2004. gadā Dženeta Džeksone (Janet Jackson) un Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) uzstājās Amerikas futbola līgas finālspēles «Super Bowl» tiešraides pārtraukumā. Dziesmas laikā Timberleiks norāva daļu partneres tērpa, atsedzot kailu Džeksones krūti 90 miljoniem televīzijas skatītāju. Par šo gadījumu tika saņemtas daudzas sūdzības par tikumības normu pārkāpšanu ētera laikā, kad televizoru skatās ģimenes ar bērniem.

Lai gan Džeksone un Timberleiks skaidroja, ka incidents bija negadījums, jo Džastinam vajadzēja noraut tikai Dženetas virsdrēbes, atstājot krūšturi, ticamāka ir versija, ka tas bija izplānots Džeksones reklāmas gājiens milzīgas auditorijas priekšā. Interneta meklēšanas servisu statistikā visu nākamo gadu Dženeta Džeksone bija visvairāk meklētais vārds. Dziedātājas panīkušo karjeru ar šo triku gan neizdevās atjaunot, toties kopš šā gadījuma tiešraidi televīzijā rāda ar vairāku sekunžu aizkavējumu, lai režisors paspētu novērst nepiedienīgu situāciju parādīšanos ēterā.

 
Foto: Pinterest

Enrike Iglesiass savainojas ar dronu

Viens no panākumiem bagātākajiem popmūziķiem pasaulē, latino popzvaigzne Enrike Iglesiass (Enrique Iglesias) koncertā Tihuanā, Meksikā šogad nopietni savainoja labās rokas pirkstus, sagriežot tos ar drona spārniem. Viņš reizēm mēdz pagriezt kameru pret auditoriju. Koncerts gan netika pārtraukts. Pēc koncerta 40 gadus vecais karstasinīgais latino zēns Enrike tika nogādāts Losandželosas slimnīcā. Izrādījās, ka Enrikem ir lūzums, un bija nepieciešama operācija.

 
Foto: Pinterest

Ozijs Osborns nokož galvu sikspārnim

1982. gadā britu mūziķis Džons Maikls «Ozijs» Osborns (Ozzy Osbourne) koncertā Aiovas štata pilsētā Demoinā nokoda galvu sikspārnim. Pusaudze, kas sikspārni atnesa uz koncertu, vēlāk paziņoja, ka tas jau bija miris iepriekš, tomēr Osborns savā autobiogrāfijā Diary of a Madman vēlāk rakstīja, ka sikspārnis viņam pat esot iekodis lūpā, tāpēc viņš pēc koncerta devies potēties pret trakumsērgu.


 
Foto: ImgBuddy

Eliss Kūpers gandrīz saplosa cāli

1969. gadā Toronto Eliss Kūpers (Alice Cooper) uz skatuves it kā saplosīja tur nejauši nonākuši cāli. Vēlākā izmeklēšana gan liecina, ka Kūpers cāli tikai nedaudz apskādējis un iemetis to pirmajās skatītāju rindās, kur sēdēja cilvēki ar īpašām vajadzībām. Šie invalīdi tad arī saplosīja putnu gabalos un atmeta to Kūperam atpakaļ, apskādējot ar asinīm rokera seju. Tā rodas leģendas.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Madonna noskūpsta Dreiku

Šā gada aprīļa sākumā Kalifornijā norisinājās tradicionālais «Coachella» mūzikas un mākslas festivāls, kurā uz skatuves, kur uzstājās kanādiešu reperis Dreiks, viņam pievienojās popdīva Madonna ar vienu no sava albuma «Rebel Heart» singliem.

Pēc tam, kad popdīva bija izpildījusi vienu no savām dziesmām, viņa, tērpusies melnā T-kreklā un tīkliņzeķbiksēs, devās pie Dreika, atmeta matus uz aizmuguri un noskūpstīja viņu.

Pārsteidzošais 56 gadus vecās Madonnas skūpsts ar 28 gadus veco Dreiku ilga gandrīz trīs sekundes. Neskatoties uz to, ka fani par šādu priekšnesumu bija sajūsmā, reperis pēc notikušā, šķiet, sajūsmu neizrādīja nemaz, tieši pretēji - izskatījās, ka viņam palicis slikti.

Iestudēts teātris vai Madonnas spontāna rīcība? Spriediet paši!

 
Foto: Tumblr/nerd--vana

«Rage Against The Machine» 14 minūtes stāv kaili

Viena no politiskākajām rokgrupām «Rage Against The Machine» 1993. gadā festivālā «Lollapalooza», protestējot pret cenzūru, 14 minūtes uz skatuves stāvēja kaili. Viņu mutes bija aiztaisītas ar līmlenti. Sākumā publika kailos mūziķus uzņēma ar ovācijām, taču jau pēc 10 minūtēm sāka svilpt un mest uz skatuves pudeles. Vēlāk grupa neapmierinātajiem sniedza bezmaksas koncertu.

 
Foto: Ekrānšāviņš

Pankroka koncertā uz skatuves notiek orālais sekss

Roks un anarhija, roks un dumpis - šāds vārdu salikums vienmēr raksturojis pankroku, taču rokmūzika un publisks sekss... tas vairāk piestāvētu hipiju komūnai sešdesmito gadu beigās Vudstokā. Taču izrādās, arī 2014. gadā notiek seksuāla rakstura izvirtības uz skatuves, turklāt pēdējais šāds gadījums fiksēts Sanfrancisko pankroka veterānu «Dead Kennedys» koncertā.

Daudzi koncerta apmeklētāji grupas uzstāšanās laikā daudz lielāku uzmanību pievērsa nevis māksliniekiem, bet kādam kaislīgam pārītim skatuves priekšā. Vīrietis bez jelkādiem kompleksiem sniedza orālu baudījumu kādai dāmai, kura arīdzan nekautrējās no publikas. Visdrīzāk arī skaļā mūzika palīdzēja dāmai pašai izpausties «pēc pilnas programmas» un pilnībā atbrīvoties šādos netradicionālos apstākļos.

Vietējais policijas šerifs toreiz paziņoja, ka nekādas sūdzības no skatītājiem viņš saņēmis neesot.

 
Foto: Ekrānšāviņš YouTube/Sep 08 to Apr 09 Concert vids

Noels Galahers tiek nogrūsts no skatuves

2008.gada septembrī grupas «Oasis» koncerta laikā ģitāristam Noelam Galaheram (Noel Gallagher) uzbruka «Virgin Festival» apmeklētājs Deniels Salivans, kurš pēkšņi koncerta laikā pieskrēja un nogrūda Galaheru no skatuves. Mūziķim tika lauztas trīs ribas.

Pēc incidenta Galahers mēģināja koncertu turpināt, tomēr viņš tika nogādāts slimnīcā, jo izjuta «asas sāpes».

Savā liecinieka paziņojumā tiesai Galahers savas izjūtas uzbrukuma brīdī salīdzināja ar to, kā justos, ja viņu notriektu autobuss.


 
Foto: dontforgetthesongs365.wordpress.com

Džims Morisons uz skatuves masturbē

Saskaņā ar leģendu, grupas «The Doors» solists Džims Morisons 1969. gadā kādā koncertā bija iereibis, izsmēja fanus un atkailinājās. Tiesa, lai gan ir saglabājušās daudzas šā koncerta fotogrāfijas, neviena no tām neapstiprina Morisonam vēlāk inkriminēto dzimumlocekļa demonstrēšanu un masturbāciju. Pats Morisons atzina, ka koncertā lamājies, bet noliedza pārējās apsūdzības. Prāvas laikā daži koncerta apmeklētāji liecināja, ka redzējuši viņa nepiedienīgo atkailināšanos, bet daudzi citi liecināja, ka nav neko tādu redzējuši, lai gan bijuši koncertā no sākuma līdz beigām.

Morisons neatzina sevi par vainīgu un pārsūdzēja viņam piespriesto sodu, bet 1971. gadā nomira Parīzē 27 gadu vecumā, kad apelācijas process vēl turpinājās.

 
Foto: .facebook.com/dimebagdarrell

Ģitārista Daimbega Derela slepkavība

Kad grupas «Damageplan» koncerta laikā atskanēja šāvieni, publika domāja, ka tie ir daļa no koncertšova. Drīz kļuva skaidrs, ka kaut kas nogājis pavisam greizi. Pirmo akordu laikā kāds izbijis ASV jūras kājnieks, kas dzīvojis Ohaio štata Merisvilā, - 25 gadus vecais Nātans Geins (Nathan Gane) - raidījis vairākas lodes uz «Damageplan» ģitāristu Daimbegu Derelu.

Traģiskajā koncerta apšaudē gāja bojā vēl grupas miesassargs Džefs Tomsons (Jeff Thompson), viens no skatītājiem - Nātans Brejs (Nathan Bray) un kluba «Alrosa Villa» darbiniece Erina Halka (Erin Halk). Tiek ziņots, ka bijušais kareivis pārrāpies pār 2,5 metrus augsto sētu, iekļuvis klubā un no skatuves raidījis piecas vai sešas lodes uz «Damageplan» ģitāristu Daimbegu Derelu. Pēc tam sācis šaut uz skatītājiem, līdz viņu apturēja patrulējošais policists Džeimss D. Nigemeiers (James D. Niggemeyer). Policists apšaudes brīdī atradās netālu no kluba un spēja nemanīts iekļūt notikuma vietā pa rezerves ieeju. Apšaudē ievainoti vēl trīs cilvēki.

Daži no aculieciniekiem apgalvo, ka Geins pirms šaušanas apvainojis Derelu grupas «Pantera» izjukšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu