Noslēguma koncerta režisore: Bērnu slodze nebija par lielu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Bērnu slodze noslēguma koncertā Mežaparkā nebija par lielu, jo koncerts nebija ļoti garš, kā arī bērni varēja apsēsties brīžos, kad viņiem nebija jādzied, stāstīja XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta režisore Mirdza Zīvere.

Viņa skaidroja, ka, piemēram, kamēr dziedāja vidusskolu jauktie kori, pārējie dziedātāji varēja sēdēt un atpūsties. «Bērni to arī izmantoja, pieceļoties kājās tikai neilgi pirms tam, kad jāsāk dziedāt pašiem,» stāstīja režisore. Viņa piemetināja, ka trīs stundas Mežaparka estrādei ir normāls koncerta garums. Tā kā vairākas kompozīcijas no noslēguma koncerta repertuāra tika izņemtas pēc tam, kad ģenerālmēģinājumā vairākiem desmitiem bērnu palika slikti, koncerta garums bija aptuveni divas ar pusi stundas.

Zīvere stāstīja, ka Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu veido jau trešo reizi, un tajā vienmēr kāds ir noģībis. «Es pievienojos tam, ka ģībšana bijusi saistīta gan ar veselības, gan emocionālo stāvokli. Mēs zinām, ka arī rokkoncertos cilvēki ģībst, redzot uz skatuves savus iemīļotos mūziķus. Tāpat arī svētku koncertā bērniem bija liels emocionālais sasprindzinājums,» skaidroja Zīvere. Viņa norādīja, ka bērniem bija pieejams ūdens un arī gaiss bija gana svaigs. Vienīgais, kas režisorei šķitis nepiemērots, ka dažu bērnu skatuves tērpi ir bijuši ļoti plāni - nepiemēroti vēsajam vakaram.

Kā ziņots, sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Savukārt no noslēguma koncerta svētdienā slimnīcā tika nogādāti trīs bērni.

Patlaban visi slimnīcā nonākušie svētku dalībnieki no ārstniecības iestādes ir izrakstīti.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki sākās 6. jūlijā, bet noslēdzās aizvakar. Svētkos piedalījās 37 890 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu