Piektā diena: tērpu skate, pūtēji, kokles, lielkoncerts «Līdz varavīksnei tikt»!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

10.jūlijā pl. 12:00 un 17:00 un 11.jūlijā pl. 11:00 raibus deju rakstus izdejos tautas deju kolektīvi lielkoncertā «Līdz varavīksnei tikt» Daugavas stadionā, kur gandrīz 17 tūkstoši mazu un lielu dejotāju no visiem Latvijas novadiem uzburs-noburs-pieburs-saburs bērnības sapņus un domas. Tāpat 10.jūlijā pl. 14:00 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks tērpu skates finālkonkurss, pl. 15:00 laukumā pie Brīvības pieminekļa skanēs folkloras kopu koncerts «Rotaļu raksti», bet pl. 19:00 turpat pie Brīvības pieminekļa ar īpašu programmu defilēs pūtēju orķestri. Savukārt pl. 19:00 Lielajā Ģildē klausītājus priecēs liegas melodijas kokļu mūzikas koncertā.

Tērpu skates finālkonkurss

Vieta: Latviešu biedrības nams

Laiks: 15:00

Rīgas Latviešu biedrības namā notiks tērpu skates finālkonkurss, kurā šūšanas, tērpu dizaina un rokdarbu pulciņu audzēkņi demonstrēs konkursa «Rakstu darbi» veiksmīgākās tērpu kolekcijas.

Tautas deju kolektīvu lielkoncerta «Līdz varavīksnei tikt»

Vieta: Daugavas stadions

Laiks: 12:00 un 17:00

Lielkoncertā piedalās Latvijas izglītības un kultūras iestāžu deju kolektīvi. Programma veidota pa vecumposmu grupām – no pirmsskolas dejotājiem līdz vidusskolēniem. Tie UZBURS-NOBURS-PIEBURS-SABURS bērnības sapņus un domas, ko četros koncertos Daugavas stadionā izdejos 15,5 tūkstoši mazu un lielu bērnu no visiem Latvijas novadiem.

Folkloras kopu koncerts «Rotaļu raksti»

Vieta: Pie Brīvības pieminekļa

Laiks: 15:00

Laukums pie Brīvības pieminekļa koncertā ROTAĻU RAKSTI vienkopus pulcē labākās folkloras kopas no visas Latvijas. Programmā apvienota 21 latviešu tradicionālā rotaļdeja, kuras parāda rotaļu ar dziedāšanu, rotaļdeju un latviešu tradicionālo deju iespējas gan sadzīvē, gan priekšnesumos.

Pūtēju orķestru defilē programma

Vieta: Pie Brīvības pieminekļa

Laiks: 19:00

Programmā piedalīsies 10 labākie Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestri ar 500 dalībniekiem, defile konkursa finālisti, kā arī viesu kolektīvi.

Kokļu mūzikas koncerts «Mana skārienjūtīgā kokle»

Vieta: Lielā ģilde

Laiks: 19:00

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos pirmoreiz notiks kokļu mūzikas koncerts. Koncerta skaņdarbu atlasē piedalījās arī paši spēlētāji, izvēloties tos skaņdarbus, kas pašiem labāk patīk gan no kokļu mūzikas repertuāra, gan pazīstamākajiem pasaules mūzikas paraugiem. Kā pieskaroties skārienjūtīgam ekrānam, vienā mirklī virtuāli varam nokļūt jebkurā pasaules vietā, aizceļot laikā, tā koklētājas, ar saviem jūtīgiem pirkstiem aizskarot kokles stīgas, ieskandinās mūzikā dažādus laikmetus un stilus no latviešu tautasdziesmas apdares līdz latviešu komponistu oriģinālmūzikai, no latviešu un pasaules klasikas līdz kinomūzikai un populārai mūzikai.

Visas dienas garumā ielu koncerti notiks šādās vietās:

  • Bērnu klīniskās universitātes slimnīca
  • Juglas bērnu slimnīca
  • «Lido atpūtas centrs» Krasta ielā plkst. 12.00 - 17.00
  • Spīķeru kvartāls plkst. 11.00 - 16.00

Ielu koncertos ar daudzveidīgu koncertprogrammu piedalīsies dažādu nozaru bērnu un jauniešu kolektīvi no Latvijas novadiem, diasporas kolektīvi, kā arī ārvalstu kolektīvi. Paralēli koncertu norisei notiks arī vides interešu izglītības radošās darbnīcas.

TDA
TDA Foto: Ieva Lūka / LETA

Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā

Laiks: 10:00 - 21:00

Vieta: Vērmanes dārzs

Amatnieku darinājumu tirdziņš un prasmju demonstrējumi. Koncerti, performances, radošās darbnīcas, izstādes. Izzinošas un radošas aktivitātes par vidi kopā ar Latvijas Dabas muzeja, Pasaules Dabas fonda un Rīgas Dabaszinību skolas speciālistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu