Dziesmu un deju svētku kolektīvus vieno mīlestība pret deju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolā var labi apgūt ne tikai zināšanas, bet izcilā līmenī arī dejotprasmi. To pierāda fakts, ka visi Pumpura skolas tautas deju kolektīvi piedalās Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos - ir izturējuši pārbaudes deju skatēs, ko vērtē augsti kvalificēta žūrija.

Šobrīd Pumpura skolā ir seši tautas deju kolektīvi. Sākot ar pirmajām klasēm, beidzot ar kolektīvu, kurā piedalās Pumpura skolas absolventi un deju mīlētāji no citām skolām.

Kolektīvu vadītāja, skolotāja un skolas direktore Renāte Linde TVNET stāsta, ka šobrīd kolektīviem ir saspringts darba režīms – jāgatavojas Skolēnu dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumam.

Neskaitot Andreja Pumpura skolas kolektīvus, Linde papildus māca vēl četrus deju kolektīvus deju ansamblī «Liesma». Kopā saskaitot, tie ir 10 deju kolektīvi.

Liekas, kā vienā cilvēkā var būt tik daudz enerģijas! Linde uz šo jautājumu TVNET atbild: «Dejošana ir manās asinīs.»

Viņa neaizmirst pieminēt, ka viņai palīdz arī citi deju skolotāji, lai sasniegtais rezultāts būtu augstākajā līmenī.

Foto: TVNET

Viņasprāt, deju kolektīvus vieno mīlestība pret deju: «Dejotāji ir lieliski cilvēki. Man patīk redzēt savu kolektīvu attīstību no pirmajām klasēm, līdz dejotāji kļūst pieauguši: «Tiešām, izaug stalti, godīgi un forši cilvēki.»

Renāte Linde sāka vadīt deju kolektīvus 1982. gadā. Viņa pauž, ka katru reizi Dziesmu un deju svētkos ir īpaša atmosfēra un kaut kas jauns.

Šo Skolēnu dziesmu un deju svētku autore Arta Melnalksne pirms pāris gadiem aizgāja mūžībā. Tāpēc koncerts tiks veltīts viņas piemiņai.

«Emocionālā spriedze valda arī gados vecākiem dejotājiem no vairākiem deju kolektīviem,» pauž deju kolektīvu vadītāja.

Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolas kolektīvā «Dzīpars» iesaistījušies skolas absolventi un vidusskolēni no citām skolām. «Dzīpara» dejotāja Eleonora TVNET stāsta, ka gatavošanās Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem rit pilnā sparā.

«Ceļos pusē sešos no rīta, bet mājās pārnāku ap 23:00 vakarā. Ir nogurumus, bet enerģijas pietiek.»

Dejotāja skaidro, ka ir ieguldīts liels darbs, lai kolektīvs deju svētkos piedalītos. Eleonora dejo jau 14. gadu un enerģiju smeļas dejojot: «Manas sajūtas, piedaloties deju svētkos, ir grūti aprakstāmas, kaut šie man būs jau ceturtie jauniešu dziesmu un deju svētki, kuros piedalos.»

Viņa sava deju kolektīva vadītāju Renāti Lindi vērtē kā atsaucīgu un ļoti izpalīdzīgu un draudzīgu.

Sajūtas, vērojot jaunos censoņus, dejotājus, tiešām ir grūti aprakstāmas. Kaut dejotāju sejās redzams nogurums, jūtama savstarpējā saliedētība un neatlaidīgums, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

Renāte Linde atklāj, ka deju svētku skatītājus gaida pārsteigums, bet kāds - to neatklāj. Galvenais, lai pārsteigumu neizbojā lietus.

Cerēsim, ka laika apstākļi būs labvēlīgi, bet deju svētku skatītāji kuplā skaitā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu