Ķirsis: Senās mūzikas festivālā šogad darīsim to, ko citi nedara

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

XXI Starptautiskajā senās mūzikas festivālā, kad tas ir sasniedzis briedumu, darīsim to, ko citi nedara, preses konferencē par festivālu pastāstīja «Latvijas koncertu» valdes loceklis Guntars Ķirsis. «Ne visi izprot un atbalsta šo piegājienu, bet mēs nevaram noskatīties, ka tādas senās kultūras kā Ķīna un Indija tiek piemirstas. Festivālā tāpēc šogad notiks Indijas senās mūzikas koncerts. Mēs nekautrēsimies salīdzināt Eiropas jaunību ar ļoti senu kultūru,» stāstīja Ķirsis.

Indijas senās mūzikas koncerts «No Indijas caur tūkstošgadēm» notiks piektdien, 10.jūlijā, plkst.19 Svētā Pētera baznīcā. Koncertā mūziķi Akašs Sergejs Ancupovs no Latvijas, Sandžu Višnu Sahai no Indijas un Ludmila Žurkova no Latvijas spēlēs senas un simboliskas rāgas no Ziemeļindijas, kuru atskaņošana saistīta ar saulrieta laiku un vēlajām vakara stundām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu