Pūtēju orķestris «Rīga» šovasar uzstāsies vairākos koncertos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» šai vasarai ir sagatavojis vairākus koncertus, informē orķestra mārketinga speciāliste Linda Ausēja. Augustā Rīgas Domā notiks koncertu mini cikls «Johans Sebastians Bahs - skaņas un refleksijas», plānota uzstāšanās Rīgas svētku ieskaņas koncertā 14. augustā, tāpat orķestris pievienosies apvienotajiem koriem VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku noslēguma koncertā 28. jūnijā Mežaparka estrādē.

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki noslēgsies ar pasaulē grandiozāko Karla Orfa kantātes «Carmina Burana» fragmentu atskaņojumu, kurā piedalīšoties aptuveni 8000 dziedātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Somijas un Islandes, kā arī orķestris «Rīga». Diriģents - Mārtiņš Ozoliņš, solisti - Inga Šļubovska un Rihards Millers. Atskaņojums notiks 28.jūnijā plkst.17 Mežaparka estrādē.

Augusta plašākais kultūras notikums Rīgā - Rīgas svētki - aizsāksies 14. augusta vakarā, kad Vērmanes dārza estrādē orķestris «Rīga» sniegs koncertu «8150 sekundēs ap zemeslodi», kas būs veltījums rīdziniekiem un pilsētas visiem Rīgas dzimšanas dienā, īpaši akcentējot Rīgas ostas 815.jubileju.

Johana Sebastiana Baha mūzika un mūsdienīgas versijas Baha mūzikai, viņa idejām un skaņu radīšanas principiem skanēs Rīgas Domā, kur 11. augustā un 25. augustā notiks divu koncertu mini cikls «Bahs - skaņas un refleksijas». Profesionālo pūtēju orķestri «Rīga» diriģēs Guntis Kuzma (11.augustā) un Valdis Butāns (25.augustā), piedalīsies ērģelnieces Ilze Reine un Vita Kalnciema, pastāstīja Ausēja.

Runājot par Baha mūzikas pārlikumu pūtēju orķestrim, mūzikas žurnālists Orests Silabriedis 2009. gadā laikrakstā «Diena» ir teicis: «Baha Fantāziju un fūgu nudien labprātāk klausos pūtēju lasījumā nekā ērģeļu stresainajā dimdoņā.»

Miniciklā «Bahs - skaņas un refleksijas» orķestris «Rīga» spēlēs vairākus Baha darbu pārlikumus pūtēju orķestrim, tostarp Tokātu un fūgu re minorā. Tiks atskaņotas Gundegas Šmites (Latvija), Juka Peka Lehto (Somija) un Džirolamo Derako (Itālija) kompozīcijas, kas starptautiskajā komponistu konkursā «Windstream 2014» ieguva trīs godalgotās vietas. Konkursu 2014.gadā organizēja pūtēju orķestris «Rīga» ar devīzi «Izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu».

Biļetes uz koncertiem «Johans Sebastians Bahs - skaņas un refleksijas» iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, «www.bilesuparadize.lv» un Rīgas Doma kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu