Top10 labākās futbola čempionātu himnas (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules kausa izcīņā futbolā Brazīlijā sākas jau šodien, un tie ir svētki ne tikai pašiem futbolistiem, bet arī miljardu lielai skatītāju armijai. Katram čempionātam (arī Eiropas) tradicionāli tiek sacerēta arī kāda īpaša dziesma, viena veiksmīgāka, cita mazāk veiksmīga, taču visas tās vieno kāds lipīgs, viegli uztverams un viegli līdzi dziedams piedziedājums. Lūk, top10 populārākās futbola čempionātu himnas. Olē!

 
Nelija Furtado
Nelija Furtado Foto: Scanpix/Reuters

Nelly Furtado «Força»

Portugāļu-kanādiešu dziedātāja Nelija Furtado (Nelly Furtado) 2004. gada Eiropas kausam sacerēja dziesmu «Força» (portugāļu val. - spēks). Dziesma ņemta no Furtado albuma «Folklore».

 
Vangelis "Anthem"
Vangelis "Anthem" Foto: Ekrānuzņēmums

Vangelis «Anthem»

2002. gada Pasaules čempionāta galvenās dziesmas autors ir Evangelos Odiseas Papatanasio - grieķu vīrs, kas plašākai pasaulei pazīstams kā Vangelis.

 
Šakira
Šakira Foto: Reuters/Scanpix

Shakira «Waka Waka (This Time For Africa)»

Pirms četriem gadiem dziedātāja Šakira izdeva singlu «Waka waka», kurš kļuva par 2010. pasaules čempionāta futbolā himnu. Mūziķe arī nevēlējās šo godu atdot kādam citam, tāpēc bija radījusi jaunu kompozīciju «La, la, la», kas ir pilna enerģijas, dzīvesprieka un ir viegli dziedama līdzi, kas ir būtiski futbola himnai. Tomēr par oficiālo himnu kļuva cita dziesma (skat topa 1. vietu).

 
Fat Les "Vindaloo"
Fat Les "Vindaloo" Foto: Ekrānuzņēmums

Fat Les «Vindaloo»

«Vindaloo» ir britu projekta «Fat Les» 1998. gada dziesma, kuru sacerējis «Blur» basģitārists Alekss Džeimss (Alex James), savukārt tekstu uzrakstījis komiķis Kīts Alens. Dziesma sākotnēji radīta kā parodija par futbola himnām, taču kļuva ļoti populāra.

 
Alans Šīrers
Alans Šīrers Foto: REUTERS/ScanPix

Simply Red «We're In This Together»

Viena no 80. un 90. gadu veiksmīgākajām un populārākajām britu soul/pop grupām «Simply Red» 1996. gadā sacerēja dziesmu «We're In This Together», kas kļuva par 1996. gada Eiropas čempionāta oficiālo dziesmu. Turnīrs notika Anglijā, tieši tāpēc arī izvēlēta britu grupa. Videoklipā filmējušies jaunie brāļi Nevili - Gerijs un Fils, kā arī uzbrucējs Alans Šīrers.

Dziesma izpildīta arī čempionāta atklāšanas ceremonijā.

 
K’naan
K’naan Foto: Publicitātes foto

K’naan un David Bisbal «Wavin’ Flag»

Lai arī šī Somālijā dzimušā repera Keinana Abdi Varsames (K'naan) dziesma nekļuva par 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra oficiālo himnu, «Wavin' Flag»ieguva milzīgu popularitāti un vēstījuma ziņā pārspēja Šakiras «Waka Waka».

 
Foto: ekrānuzņēmums

New Order «World In Motion»

«World in Motion» ir britu elektroniskās mūzikas grupas «New Order» 1990. gada singls, kas kļuva par Anglijas futbola izlases oficiālo himnu 90. gada FIFA Pasaules kausam. Sākotnēji dziesmas nosaukums bija «E for England», taču Futbola asociācija uztraucās, ka «E» varētu atšifrēt kā narkotiku ekstazī, un neļāva izmantot šādu nosaukumu.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Los Ramblers «El Rock del Mundial»

Topā iekļaujam arī pašu pirmo oficiālo Pasaules kausu dziesmu - čīliešu apvienības «Los Ramblers» 1962. gada rokenrolu «El Rock del Mundial».

 
Foto: Publicitātes foto

Baddiel, Skinner un The Lightning Seeds «Three Lions»

Viena no visu laiku veiksmīgākajām un muzikāli augstvērtīgākajām futbola dziesmām. 1996. gada Anglijas futbola izlases oficiālā himna.

 
Reperis Pitbuls un brazīliešu dziedātāja Claudia Leitte "Maracana" stadionā Riodežaneiro, Brazīlijā
Reperis Pitbuls un brazīliešu dziedātāja Claudia Leitte "Maracana" stadionā Riodežaneiro, Brazīlijā Foto: Reuters/Scanpix

Pitbull «We Are One (Ole Ola)»

Šā gada oficiālo himnu sacerējis rejošā rečitatīva īpašnieks, mūziķis Pitbuls (Pitbull). Dziesmā dzirdamas arī Dženiferas Lopesas un brazīliešu dziedātājas Claudia Leitte balsis.

Dziesma jau saņēmusi pamatīgu kritikas devu par to, ka tajā trūkst Brazīlijas un galvenais - futbola gara.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu