TVNET meitenes dodas naksnīgā izbraucienā ar katamarānu «Lover». Iesakām!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kā parastu darba dienas vakaru pārvērst īpašā notikumā? Viena no iespējām ir doties naksnīgā izbraucienā pa Daugavu ar buru katamarānu «Lover». Šonedēļ uz jahtas klāja kāpa arī portāla TVNET kolektīva meitenes. Gāja jautri!

Laipna sagaidīšana uz klāja

Laika apstākļu dēļ mūsu piedzīvojumi sākas pulksten 20 - stundu ātrāk, nekā bija plānots iepriekš. Apbruņojušās ar labu garastāvokli un vēlmi izmēģināt burāšanas priekus, noteiktajā stundā sapulcējamies Andrejostā, kur sagaidām buru katamarānu «Lover». Pieredzējušie kapteiņi Sandra Krūmiņa un Kristaps Dzenis mūs laipni aicina uz klāja.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
Kapteine Sandra stāsta, ka vajadzīgas vismaz trīs stundas, lai pa Daugavu aizburātu līdz jūrai un atgrieztos Andrejostā.

Savukārt, ja ir vēlme doties braucienā no Andrejostas, kā to darīja TVNET kolektīva meitenes, ceļā būs jāpavada vismaz četras stundas.

Tas ir pietiekams laiks, lai mierīgi palutinātu savas garšas kārpiņas ar dažādām uzkodām un dzērieniem, kā arī ļautos nesteidzīgām sarunām un skaistās Rīgas panorāmas vērošanai.

Foto: TVNET

Smīlāšana dod papildu pikantumu

Pamanot tumšos mākoņus virs Daugavas, sākumā ļaujamies bažām par iespējamo lietu un vēju, taču brauciena laikā izrādās, ka dažas lietus lāses un stiprākas vēja brāzmas burāšanu padara vēl interesantāku un neparastāku.

Foto: TVNET
Sākoties smidzināšanai, meitenes priecājas par kaptienes piedāvātajām burāšanas jakām un biksēm.

Tās meitenes, kas negribēja tērpties burātāju tērpos, sildījās ar līdzi paņemtajiem plediem.

Lai gan, sākoties lietum, ir iespēja doties uz katamarāna «Lover» apakšējo klāju, kur netiek klāt ne mitrums, ne vēsums, neviena meitene neizmanto šādu izdevību. Neesam jau no cukura - baudām viļņus un saulrietu.

Foto: TVNET

Gleznas cienīgas ainavas

Naksnīgās debesis šovakar piedāvā fantastiskus skatus. Tos īsti nevar nedz aprakstīt, nedz nofotografēt - tos var tikai izbaudīt.

Paveroties atpakaļ uz naksnīgo Vecrīgu, pamanām varavīksni, kas savieno abas Daugavas malas.

Sajūta kļūst vēl sirreālāka.

Foto: TVNET

Asāku izjūtu meklētājas dodas uz jahtas priekšdaļu, kur viļņu kāpumus un kritumus var izjust izteiktāk - emocijas var salīdzināt ar amerikāņu kalniņos piedzīvoto. Augstākos viļņus sagaidām ar sajūsmas spiedzieniem un baiļu kliedzieniem!

Kapteine stāsta, ka labos laika apstākļos un drošā vietā ir iespējams katamarānu apstādināt tā, lai pasažieri varētu arī peldēties jūrā.

Foto: TVNET

Jūra nomierina

Pēc pusotras stundas brauciena ar motoru izbraucam pa jūras vārtiem, nonākam jūrā, un kapteiņi uzvelk buras. Tālāk jahta slīd salīdzinoši mierīgi un kapteiņi ļauj mums nesteidzīgi izbaudīt saulrietu.

Kā japāņu tūristes velkam no somiņām un kabatām ārā savus telefonus un iemūžinām saules krišanu jūrā.

Ja godīgi, burāšana nav salīdzināma ar tūristu pilnajiem kuģīšiem, kas regulāri kursē pa Daugavu un kuros nereti var justies kā sabiedriskajā transportā.

Foto: TVNET

Padomāts arī par ērtībām

Ļoti patīkami, ka buru katamarānā ir padomāts par viesu ērtībām. Jahta ir aprīkota ar tualeti, dušu, kā arī nelielu virtuvīti (tajā atradām tādas svarīgas lietas kā vīna pudeļu attaisāmo un karsto ūdeni tējai).

Katamarāna apakšējā daļā arī iekārtotas deviņas guļvietas. Kapteine stāstīja, ka

labā laikā ļoti patīkami ir gulēt teltīs, kas uzslietas uz jahtas augšējā klāja.
Foto: TVNET

Dažas praktiskas detaļas

Ar «Lover» burāt var ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, tomēr novērots, ka visbiežāk skolēniem brauciens šķiet interesants tikai pirmās 40 minūtes. Pēc tam bērni meklē dauzīšanās iespējas vai sāk garlaikoties.

Drošības apsvērumu dēļ uz jahtas nav ieteicams lietot stipro alkoholu. Labāk šajā vakarā iztikt ar vīnu, alu vai kokteilīšiem.

Visas vēlmes, piemēram, smēķēšanu, vajadzētu saskaņot ar kapteini.

Bez kapteiņa atļaujas arī nedrīkst pēkšņi lēkt ūdenī, apdraudot savu veselību un dzīvību.

Foto: TVNET

«Lover» pilnībā attaisno mūsu gaidas

Nedaudz pēc pusnakts atgriežamies Andrejostā atpūtušās un priecīgas.

Mūsu kopējais secinājums: burāšana ar jahtu ir viens no lieliskākajiem veidiem, kā atpūsties no darba dunas!

Tāpēc novēlam arī jums kādreiz izbaudīt saulrietu uz katamarāna «Lover» klāja!

Foto: TVNET

Burāšana iespējama no pavasara līdz pat vēlam rudenim, bet vispatīkamākā tā, protams, ir vasaras karstumā. Iesakām!

Ja arī jūs vēlaties doties izbraucienā ar katamarānu, sazinieties ar kapteini Sandru. Viņas e-pasta adrese ir sandra@nauticalive.com, telefona numurs 29185443.

Foto: TVNET

Vairāk par izbraucienu ar katamarānu

Sakām arī paldies «Bad Boys Toys» VIP transfēram par eleganto aizvizināšanu mājās un viesnīcas «Metropole» restorānam «De Commerce Gastro Pub» par gardajām uzkodām.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu