Desmit slavenas rokzvaigznes - geji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šī nedēļa Latvijā paiet «Eiropraida» zīmē. Tās laikā Latvijā norisinās aptuveni 50 šim notikumam veltīti pasākumi, kulminējot ar šodien (20.06.) notiekošo gājienu un sapulci «EuroPride 2015». Mūsdienās arvien drošāk sabiedrībā pazīstami cilvēki atklāti runā par savu seksuālo orientāciju, taču parasti pirmajā rindās bijuši mākslas un kultūras pasaules cilvēki. «No skapja» pēdējos gados iznākuši daudzi slaveni rokmūziķi, laužot stereotipus un iesīkstējušus priekšstatus. Lūk, desmit no redzamākajiem.

 
Foto: facebook.com/patrickwolf

Patriks Volfs

Britu avangarda popmūziķis Patriks Volfs (Patrick Wolf) stingri iestājas par viendzimuma laulību legalizēšanu. Viņš dzied par mīlestību bez robežām, bez aizspriedumiem un dogmām.

2013. gadā viņš uzstājās Rīgā.

Foto: facebook.com/patrickwolf
 
Foto: Reuters/ScanPix

Jonsi (Sigur Rós)

Islandiešu grupas «Sigur Ros» solists Jons Torgs Birgisons (Jon Thor (Jonsi) Birgisson) jau daudzus gadus ir atklāts gejs.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Džons Grants

Kādreizējais grupas «The Czars» dalībnieks Džons Grants (John Grant) savā debijas albumā «Queen of Denmark» (skat. recenziju) niansēti stāsta par pašnāvnieciskajām domām, cīņu ar narkotiku un alkohola atkarībām, kā arī savu seksuālo orientāciju

Granta dzīvesstāsts īsumā ir šāds. Dzimis Mičiganā inženiera un mājsaimnieces ģimenē. Agri, jau septiņu gadu vecumā sācis apzināties savu homoseksuālo orientāciju, par ko, protams, neveiksmīgi centies izstāstīt vecākiem. Arī vēlāk skolas gados centies koriģēt savu seksuālo orientāciju, taču tikai studiju gados tā pa īstam pieņēmis faktu, ka ir gejs.

Grants uzstājies «Positivus» festivālā.

 
Foto: facebook.com/blocpartyofficial

Kele Okereke (Bloc Party)

Apvienotās Karalistes kritiķu mīlēts, ģitārroka ansamblis «Bloc Party» 2005. gadā izdeva vienu no minētā gada spilgtākajiem ģitārmūzikas albumiem. Tikai 2010. gadā grupas solists Kele Okereke, kuru presē dēvē par «melno Moriseju», publiski paziņoja, ka ir gejs.

Foto: facebook.com/blocpartyofficial
 
Foto: judaspriest.com

Robs Halfords (Judas Priest)

Birmingemas smagā roka apvienības «Judas Priest» solists Robs Halfords (Judas Priest) «no skapja iznāca» 1998. gadā. Viņš intervijās atzina, ka visus gadus, kad slēpa savu seksualitāti, cieta no depresijas.

Foto: judaspriest.com
 
Foto: AP/ScanPix

Rufuss Veinraits

«Geju mesija» - tieši tā saucas viena no dziesminieka Rufusa Veinraita jaunajām dziesmām.

Rufuss pārstāv to jauno dziesminieku paaudzi, kas nekautrējas apdziedāt savu seksuālo orientāciju, dziesmas «Gay Messiah» teksts savā tiešumā var pat sacensties ar Xiu Xiu savdabi Džeimiju Stjuartu (Jamie Stewart).

«No it will not be me Rufus the Baptist I be No I won't be the one Baptized in cum»

2012. gadā kanādiešu dziesminieks apprecējās ar partneri Džornu Veisbrotu (Jorn Weisbrodt).

2014. gadā viņš uzstājās Rīgā.

Foto: AP/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

Maikls Staips (R.E.M.)

2001. gadā, jaunā albuma iznākšanas priekšvakarā, amerikāņu rokgrupas «R.E.M.» līderis Maikls Staips (Michael Stipe) atklāti paziņoja, ka ir homoseksuāls.

Staips tolaik jutis, ka pienācis īstais brīdis atklātībai: «Cenšoties to noslēpt, es drīzāk biju kļuvis par gļēvuli, nevis kādu, kas patiešām uzskata, ka tā ir privāta lieta,» viņš teicis intervijās.

Foto: AP/ScanPix
 
Foto: AP/ScanPix

Fredijs Merkūrijs (Queen)

Par homoseksuālistu «Queen» solists Fredijs Merkūrijs kļuva 70. gadu beigās, un šīs pārmaiņas atspoguļojās arī viņa skatuves tēlā — viņš nogrieza garos matus un uzaudzēja ūsas. Plašākai sabiedrībai Fredijs neatzina, ka ir gejs. «Ja kādam ir interesanti, lai uzzina paši. Viņi var domāt jebko par manu biseksuālo tēlu. Es vēlos, lai mani apvij noslēpums,» viņš sacīja.

Fredijam bijis simtiem seksuālo partneru, un viņš bijis neremdināms seksā. Merkūrijam patikuši spēcīgi un muskuļoti vīrieši, kas līdzinās tālbraucējiem šoferiem. Viņa draugi apgalvoja, ka patiesībā Fredijs baidījies palikt viens — it īpaši naktīs. Dziedātājs naktīs bieži modies, aukstiem sviedriem klāts. Arī pats Fredijs atzinis, ka daudzie seksuālie partneri ir mēģinājums izvairīties no vientulības.

Foto: AP/ScanPix
 
Foto: AP/ScanPix

Eltons Džons

Sers Eltons Džons 1976. gadā kādā intervijā pirmo reizi lika saprast, ka viņš varētu būt biseksuāls. Šis komentārs lika kristies Džona albumu pārdošanas apjomiem un negatīvi ietekmēja viņa popularitāti starp heteroseksuāli orientētajiem mūzikas faniem.

Vēlāk Eltons atzina, ka ir gejs, lai arī bija precējies ar sievieti - skaņu inženieri Renāti Blaueri.

1993. gadā mūziķis iepazinās ar savu nākamo partneri - režisoru un producentu Deividu Fērnišu. 2005. gada decembrī, četrus gadus pēc viendzimuma laulību legalizācijas Lielbritānijā, viņi noslēdza laulību līgumu.

Eltons Rīgā uzstājies vairākas reizes.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Foto: REUTERS/ScanPix

Morisejs

Bijušais grupas «The Smiths» solists Morisejs (Morrissey) tā arī nav atzinis, ka ir gejs, taču savos memuāros aprakstījis attiecības ar vīriešiem, kā arī pieminējis, ka ar meitenēm pusaudža gados nav spējis rast kontaktu. «Esmu humaseksuālis (no vārda human - cilvēks),» reiz izteicies Morisejs, uzsverot, ka mīl cilvēkus, nevis tikai vīriešus vai sievietes.

Morisejs Rīgā uzstājās 2009. gadā.

Foto: REUTERS/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu