Mazmežotnes muižā notiks Mūzikas un mākslas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazmežotnes muižā pirmoreiz notiks Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāls, pavēstīja koncertu producente Ingrīda Bondare. Viņa informēja, ka ideja par festivālu radusies līdz ar muižas atjaunošanu ar mērķi izveidot to par mūzikas un mākslas krātuvi, kur iepazīstināt klausītājus ar mākslas vērtībām no seniem laikiem līdz pat mūsdienām.

Atklāšanas koncerts «Mūzika un vīns» notiks 13. jūnijā. Tajā piedalīsies baroka kora «Collegium Choro Musici Riga» solisti, baroka orķestra «Collegium Musicum Riga» solisti un diriģents Māris Kupčs, skanēs 17. gadsimta Rīgas baroka mūzika - Johana Valentīna Mēdera (Johann Valentin Meder, 1649-1719) un Johana Fišera (Johann Fischer, 1646-1716) darbi. Šajā dienā arī atklās mākslinieces Ievas Bondares personālizstādi «Iepīt sauli vainagā», kas būs apskatāma visu vasaru.

18. jūlijā notiks koncerts «Dāvana», kurā piedalīsies Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība «Promenāde» – Uģis Roze, Anmary un Jānis Lusēns un grupa, programmā iekļauta Lusēna mūzika.

Savukārt 31. jūlijā izskanēs koncerts «Teātris un Mūzika», kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Anna Klēvere un Juris Hiršs. Koncerta programmā iekļauti Imanta Kalniņa, Lūsēna, Ulda Stabulnieka, Valda Zilvera un Raimonda Paula darbi.

Festivāls noslēgsies 29. augustā ar koncertu «Mazmežotnes svētki», kurā piedalīsies Sonora Vaice un Ingus Pētersons. Koncerta repertuārs veidots no senā līdz mūsdienām.

Mazmežotne atrodas Lielupes senlejas krastu pakalnā, kuras vēsture datējama jau no 18.gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Mazmežotnes muiža atrodas līdzās Rundāles un Mežotnes pilīm. Tikko restaurētajās ēkās, izveidotajā parkā un tās apkārtnē sākusies pirmā muižas sezona. Mažmežotnes muižā ir izveidota dabas ieskauta koncertzāle ar 300 vietām.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu