Ceļvedis: pirmie festivāli, pilsētu šarms, baznīcu nakts u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Tuk tuk - pilsētas svētku un mūzikas festivālu sezona ir atklāta! Lai tik laiciņš mūs vēl lutinātu... Katrā ziņā posies doties baudīt dzīvi pie dabas!

 
Foto: Shutterstock

Pilsētu un novadu svētki: Madona, Valka, Valga, Dobele un Daugavpils

Madonas pilsētas svētki

Foto: publicitātes

Daugavpilī vērienīgi svin pilsētas 740 gadu jubileju

Foto: publicitātes

Dobelē notiks novada svētki

Foto: publicitātes

Valkas un Valgas pilsētas svētki

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Pasākumi: ceļotāju diena, amatnieku tirdziņš, dzeja

Slīteres parka Ceļotāju dienā šogad varēs izzināt dažādas dabas ēdamlietas

Foto: publicitātes

Šonedēļ norisināsies «Baznīcu nakts»

Foto: publicitātes

Brīvdabas muzejā tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus

Foto: publicitātes

KKC notiks starptautisks dzejas pasākums «Dzejnieka asinis»

Foto: publicitātes

Kalnciema kvartālā - «Lielā modes un dizaina diena»

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Mūzikas festivāli un koncerti

Tiguls aicina uz gadskārtējo koncertu «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā»

Šogad jau ceturto gadu pēc kārtas notiks komponista Raimonda Tigula brīvdabas sajūtu koncerts «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā», informē Pasaules mūzikas un mākslas fonda pārstāve Gunta Sloga. Koncerts notiks 6. jūnijā plkst.20 komponista dzimtajā pilsētā Talsos. Šogad ārpasaules skaņu meklējumos kopā ar Tigulu dosies gan tādi viņa ilggadīgi ceļa biedri kā koklētāja Laima Jansone un dziedātāja Biruta Ozoliņa, gan jaunpienācēji - mūziķi Māra Upmane-Holšteina, Goran Gora un talantīgi jaunie Talsu mūziķi. Vakara īpašais viesis būs Lielbritānijā dzīvojošā pasaules mūzikas dziedātāja «Storija», īstajā vārdā Viktorija Grebeza, kurai, tāpat kā komponistam, īpašs kļuvis mūzikas instruments hangs. Uzstāšanas Tiguļkalna ozolu ielokā būs īpaša arī pašai «Storijai», jo viņas tēva saknes meklējamas Kurzemē.

«Sinfonietta Rīga» koncertā ar «Grammy» balvas laureātu Tenu Kaljusti

Foto: publicitātes

Akustiskās mūzikas festivāls «Sudraba kaija»

Foto: publicitātes

Ventspilī koncertēs «Modern Earl» no ASV

Foto: publicitātes

Festivāls «Rodam Raunas novadā»

Foto: publicitātes

Festivāla sezonu atklās «Borderrock»

Foto: publicitātes

Suntažos notiks «Roka nakts»

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Izrādes

Nastavševa iestudējums «Cerību ezers»

5.jūnijā Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks režisora Vladislava Nastavševa iestudējuma «Cerību ezers» pirmizrāde, kurā piedalīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane un Edgars Samītis, kā arī Dailes teātra aktieris Intars Rešetins. Izrādes mākslinieks - Vladislavs Nastavševs. Iestudējums vēstīs par krievu tautības māti un dēlu, kuri mitinās Imantā. Viņa skatās krievu televīziju un nevar samierināties ar to, ka viņai nepiešķīra pilsonību, savukārt dēls veiksmīgi integrējies latviešu sabiedrībā. Vladislavs Nastavševs atzīst: «Es nepazīstu citu veidu kā runāt par sabiedrībai aktuālām tēmām, kā caur sevi, tādēļ izvēlējos taisīt izrādi par Latvijas krieviem krievu valodā, par savu dziļi personisko pieredzi. Es piedzimu un izaugu bloku mājā. Tagad gribu pierādīt, ka arī šeit dzīvo cilvēki, jo ir sajūta, ka bieži vien par tādiem viņus neuzskata. Līdz pat šim laikam neviens nesaprot, ko darīt ar šīm pirmajā brīdī šķietami kroplīgajām deviņstāvenēm. Es negribu slēpt to, ka dzīvoju vienā no tām, un gribu parādīt, ka arī tās var būt skaistas. Betona sienas man iemieso patiesību par mums visiem un mūsu padomju pagātni.»

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu