Aprit 10 gadi kopš «Prāta vētras» basista Mumiņa nāves

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 23. maijā, aprit desmit gadi kopš Mumiņa - grupas «Prāta vētras» basģitārista Gundara Mauševica nāves. Lai arī grupas puiši nelabprāt atgriežas atmiņās pie liktenīgā negadījuma uz Jelgavas šosejas pirms desmit gadiem un publiski par šo traģēdiju daudz nerunā, mēs TVNETā izlēmām godināt Mumiņa piemiņu ar nelielu atgādinājuma rakstu.

1974. gadā dzimušais Mumiņš grupā muzicēja kopš tās dibināšanas 1989. gadā, kad to izveidoja kopā ar klasesbiedriem Renāru Kauperu, Jāni Jubaltu, Kasparu Rogu un skolasbiedru Māri Mihelsonu. Kopā ar «Prāta Vētru» Mumiņš guva panākumus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, iegūstot trešo vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā un aktīvi koncertējot Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Čehijā, Somijā, Itālijā, arī Krievijā, ASV un vēl citās valstīs.

Pieminot Mumiņu, grupa koncertos reizēm izpilda instrumentālu dziesmu «Spacemuminsh» (skat. video).

Atgādinām, ka 29 gadus vecā Mauševica vadītais auto «Audi 80» avarēja 2004. gada 23. maija naktī Rīgas rajonā, Rīgas-Jelgavas šosejas 11. kilometrā. Automašīna nenoskaidrotu iemeslu dēļ, braucot Jelgavas virzienā, pēkšņi mainīja kustības virzienu, šķērsoja ceļu sadalošo zaļo joslu un ielidoja ceļa malā esošajā kūdras purvā. Mauševics atrasts vairākus desmitus metru no auto. Grāvī guļošo automašīnu 24. maija pēcpusdienā pamanīja kāds garāmbraucējs, bet bojāgājušo šoferi vēlāk, pārmeklējot apkārtni, atrada policija.

Ekspertīzēs konstatēts, ka Mumiņš avārijas brīdī braucis ar ātrumu vismaz 126 kilometri stundā, turklāt nav bijis piesprādzējies ar drošības jostu, taču ne alkohola, ne narkotiku klātbūtne viņa organismā nav konstatēta. Mūziķa nāve smagas galvas traumas dēļ iestājusies, visticamāk, neilgi pēc traumas gūšanas. Turklāt netiek izslēgta iespēja, ka Mumiņš, automašīnai apgāžoties, izmests no transportlīdzekļa salona. Automašīnai nekādi tehniski bojājumi, kas varēja izraisīt satiksmes negadījumu, nav konstatēti, turklāt līdz autoavārijai tā bija tehniskā kārtībā.

Pēc Mumiņa nāves basģitārista pienākumus grupā uzņēmās deviņdesmito gadu otrajā pusē populārās fankgrupas «Time After Time» dalībnieks Ingars Viļums, kas par oficiālu «Prāta vētras» dalībnieku kļuva 2010. gadā.

«Prāta vētra» vēl kopā ar Mumiņu
«Prāta vētra» vēl kopā ar Mumiņu Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu