Meitene, kas vēlējās pazust... Noskaties «Amy» pirmo rullīti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Tīmeklī nonācis biogrāfiskās dokumentālās filmas «Amy» pirmais rullītis, kas vēsta par dziedātājas Eimijas Vainhausas traģisko likteni. Filmas pirmizrāde notika Kannu kinofestivālā (tiesa, filma nepiedalījās cīņā par balvām).

«Jo vairāk cilvēki mani iepazīs, jo vairāk viņi sapratīs, ka vienīgais labums no manis ir mūzikas komponēšana,» filmas rullītī saka Vainhausa, kura 2011. gadā, 27 gadu vecumā nomira no saindēšanās ar alkoholu.

Filmas režisors ir Asifs Kapadija (Asif Kapadia), kura kinolente «Senna» par brazīliešu Pirmās formulas (F-1) braucēju Airtonu Sennu 2011. gadā ieguva prestižo ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu.

Divu minūšu rullītis atklāj mums trauslu sievieti, kura nejutās savā ādā, saskaroties ar lielo slavu.

«Es nedomāju, ka kādreiz būšu slavena,» filmā saka jauniņā Vainhausa. «Es neesmu meitene, kas vēlas būt zvaigzne. Esmu meitene, kas vēlas dziedāt.»

Dokumentālā filma balstās uz intervijām ar Vainhausas tuviniekiem un draugiem, tiesa, nesen intervijā britu tabloīdam «The Sun» Eimijas tēvs Mičs Vainhauss atzina, ka licis filmas veidotājiem pārtaisīt kinolenti, jo uzskatījis, ka meitas privātā dzīve attēlota maldinoši. Vainhausas ģimene sākumā sadarbojās ar filmas veidotājiem, taču vēlāk to pārtrauca. Dziedātājas radinieki uzskata, ka režisors esot nepatiesi atveidojis nelaiķa dziedātājas dzīvi.

Dziedātājas draugi Emiju filmā raksturo kā «meiteni, kura alka mīlestības» un «vēlējās pazust».

Filma uz lielajiem ekrāniem iznāks 3. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu