Pauls un Streips komentē Aminatas izredzes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas pārstāve starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Vīnē Aminata savu darbu ir izdarījusi labi, taču grūtākais vēl ir priekšā, sacīja komponists Raimonds Pauls, komentējot Aminatas iekļūšanu Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. «Lūk, ko nozīmē skaisti, ar efektiem noformēts priekšnesums - rezultāts ir,» par Aminatas sniegumu izteicās Pauls. Pēc viņa domām, Aminatas šovs bija efektīgs, it sevišķi - viņas sarkanā kleita. «Atšķirībā no citām reizēm šoreiz šova veidotājiem nevar pārmest bezgaumību,» sacīja Pauls.

Pauls arīdzan uzsvēra, ka padarīts ir tikai pirmais darbs, kam jāseko otram. Pēc komponista domām, Aminatai finālā būs grūti, jo konkurence būs.

Konkrētu vietu prognozēt Pauls neapņēmās. Viņš sacīja, ka cerēt uz Aminatas iekļūšanu pirmajā pieciniekā, iespējams, būtu pārdroši, bet pirmajā desmitniekā Aminata iekļūt varētu. Tāpat maestro novēlēja dziedātājai veiksmi.

Pauls arī norādīja, ka šoreiz Eirovīzijas priekšnesumi tika sevišķi labi paspilgtināti ar vizualizācijām, savā ziņā tās padarot par pamanāmāko priekšnesuma elementu.

Streips: Aminatas izredzes Eirovīzijā ir neprognozējamas; nozīmīgs būs ģeogrāfiskais balsojums

Aminatas izredzes finālā Vīnē būs atkarīgas «no tā, kā vējš pūš un zvaigznes sastājušās», pauda žurnālists un ilggadējais Eirovīzijas tiešraižu vadītājs Kārlis Streips. Viņš piebilda, ka nav redzējis visus finālistus, tālab grūti prognozēt Aminatas vietu starp pārējiem dalībniekiem. Pēc Streipa domām, Aminatas iekļūšana finālā arīdzan drīzāk bijusi «atkarīga no tā, kā pūtis vējš un sastājušās zvaigznes». «Visi gaidīja, ka finālā iekļūs puiši no Somijas [pankroka grupa PKN, kuras dalībniekiem ir Dauna sindroms un autisms], taču viņi finālā netika,» izteicās Streips.

Vaicāts, kā viņš vērtē Aminatas priekšnesumu, Streips sacīja: «Ja ir vienkārši sieviete, kas stāv uz skatuves un dzied, tur jābūt masīvai dziesmai un priekšnesumam. Taču te ir fokuss uz kleitu. Kaut arī kleita nedzied.» Viņš arī piebilda, ka Aminatas šovs Eirovīzijā bija spēcīgāks nekā konkursa «Supernova» finālā.

Žurnālists arī norādīja, ka Eirovīzijā nozīmīgs būs ģeogrāfiskais balsojums. Tā kā finālā ir Lietuva un citas valstis, kuru balsojums varētu būt Latvijai draudzīgs, Latvijai varētu veikties, prognozēja Streips.

«Katrā gadījumā es par Aminatu turēšu visus īkšķus,» sacīja žurnālists.

***

Kā ziņots, vakar Latvijas pārstāve Aminata iekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, tādējādi pieliekot punktu neveiksmju sērijai, kas Latvijas mūziķus šajā konkursā skārusi pēdējos gados.

Eirovīzijas fināls notiks 23.maijā. Aminata tajā piedalīsies ar savu dziesmu «Love Injected». Finālā par uzvaru sacentīsies 27 valstu pārstāvji.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisinās jau 60.reizi. Latvijai tajā uzvaru ir atnesusi dziedātāja Marija Naumova.

Kā ziņots, vakar Latvijas pārstāve Aminata iekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, tādējādi pieliekot punktu neveiksmju sērijai, kas Latvijas mūziķus šajā konkursā skārusi pēdējos gados.

Eirovīzijas fināls notiks 23. maijā. Aminata tajā piedalīsies ar savu dziesmu «Love Injected». Finālā par uzvaru sacentīsies 27 dalībvalstu pārstāvji.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisinās jau 60.reizi. Latvijai tajā uzvaru ir atnesusi dziedātāja Marija Naumova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu