Noskaties: Končitu ar ovācijām sagaida Vīnes lidostā (126)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā Vīnes lidosta bija stāvgrūdām pilna. Iemesls mums labi zināms. Pēc uzvaras lielajā Eirovīzijas finālā dzimtenē atgriezās kolorītā Austrijas pārstāve jeb precīzāk pārstāvis - Končita Vursta (Conchita Wurst), lai priecētus savus fanus un atbalstītājus ar iegūto trofeju.

Atgādinām, ka sestdien Vursta ar Džeimsa Bonda filmu mūzikas estētikā ieturēto dziesmu «Rise Like a Phoenix» 180 miljonu auditorijas priekšā balsojumā saņēma 290 punktus un uzvarēja. Fani viņu sagaidīja ar plakātiem, ziediem un bārdām. Jā, daudzi Končitas atbalstītāji, lai solidarizētos, uz vaigiem bija uzkrāsojuši bārdas, gluži tādas kā pašai Končitai.

Končita dzimusi kā vīrietis - Toms Neuvirts 1988. gada 6. novembrī Gmundenā, Austrijā. Jau no agras bērnības sapņojusi par karjeru šovbiznesā. Viss sākās ar dalību talantu šovā «Starmania» 2006. gadā. Kā transvestīts ar elegantu vaigubārdu viņa startēja 2011. gadā TV šovā «Die große Chance».

Foto: REUTERS/ScanPix
Dzimumu līdztiesības un robežu paplašināšanas tēma Eirovīzijai nekad nav bijusi sveša.

Atgādinām, ka 1998. gadā Eirovīzijas konkursā, kas notika Birmingemā, par uzvarētāju kļuva transseksuālis ar skatuves vārdu Dana International.

Končita turpina Danas iesākto, protams, saskaroties ar nopietnu konservatīvo valstu (Krievija, Ukraina, Baltkrievija) kritiku.

«Mūsu sašutumam nav robežu. Tās ir Eiropas beigas. Viņiem vairs nav vīrieši un sievietes. Viņiem ir vidējā dzimte,» valsts telekanālā «Rossija 1» paziņoja odiozais Vladimirs Žirinovskis.

Atgādinām, ka marta beigās Vursta viesojās arī Rīgā, uzstājoties pasākumā «Eurovision Pre-party Riga».

Jau ziņots, ka, neraugoties uz simpātisko sniegumu, Latvijas muzikālajai apvienībai «Aarzemnieki» neizdevās kvalificēties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam. Grupa savā pusfinālā ierindojās 13. vietā.

Arī mājās fani ar uzkrāsotām bārdām atbalsta Končitu Vurstu
Arī mājās fani ar uzkrāsotām bārdām atbalsta Končitu Vurstu Foto: twitter



Komentāri (126)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu