Krievijas politiķi un zvaigznes neapmierināti ar Eirovīzijas iznākumu (72)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijas transvestīta Končitas Vurstas uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā izsaukusi neapmierinātību Krievijas politiķos un zvaigznēs, kas savu neapmierinātību svētdien pauda sociālajos tīklos.

Krievijas premjerministra vietnieks Dmitrijs Rogozins tviterī brīdinājis "Eiropas integrācijas atbalstītājus", ka viņus nākotnē Eiropā sagaida "bārdainas meitenes".

Odiozais Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis pat paviesojās valsts telekanālā, lai paustu savu sašutumu par Vurstas uzvaru.

"Mūsu sašutumam nav robežu. Tās ir Eiropas beigas. Viņiem vairs nav vīrieši un sievietes. Viņiem ir vidējā dzimte," valsts telekanālā "Rossija 1" paziņoja Žirinovskis.

"Pirms 50 gadiem padomju armija okupēja Austriju. Mēs pieļāvām kļūdu, atbrīvojot Austriju. Mums vajadzēja palikt,» paziņoja Žirnovskis.

Krievijas pārstāves - Māsas Tolmačevas - Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā palika septītajā vietā. Krievijas balsotāji Austrijai piešķīra piecus punktus, par vienu vairāk nekā kaimiņvalstij Ukrainai.

Populārais dziedātājs Timati Vurstas uzvaru nodēvējis par "mūsdienu sabiedrības garīgās saslimšanas" rezultātu.

Kā jau LETA ziņoja, uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā sestdienas vakarā Kopenhāgenā izcīnīja Austrija, kurai tiesības nākamgad rīkot populāro konkursu ar dziesmu "Rise Like a Phoenix" atnesa transvestīts Končita Vursta.

Otrajā vietā Eiropas televīzijas skatītāji iebalsoja Nīderlandi, bet trešo vietu izcīnīja Zviedrija.

Latvijas skatītāji pirmo vietu un 12 punktus deva Nīderlandei, 10 punktus Armēnijai, bet trešajā vietā ar 8 punktiem iebalsoja Zviedriju. Austrijas dziesmai Latvijas iedzīvotāji deva sešus punktus jeb 5.vietu. Latvijas balsojuma rezultātus paziņoja Ralfs Eilands, kurš bija tērpies Latvijas hokeja izlases kreklā.

Konkursa finālā vietu bija izcīnījuši Šveices, Slovēnijas, Polijas, Rumānijas, Norvēģijas, Grieķijas, Maltas, Baltkrievijas, Somijas, Austrijas, Islandes, Ukrainas, Krievijas, Armēnijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Sanmarino, Melnkalnes un Ungārijas pārstāvji.

Kā ierasts, viņiem bija jācīnās ar automātiski finālā esošo valstu - Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Spānijas, Itālijas - un rīkotājvalsts - Dānijas - pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka, neraugoties uz pārliecinošu sniegumu, Latvijas muzikālajai apvienībai "Aarzemnieki" neizdevās kvalificēties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam.

Komentāri (72)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu