«Par ko klusē priedes»: mistika, frīkšovs un Tvinpīkas atspulgs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nemēģini to pamest. Nerunā par pagātni. Vienmēr atbildi uz telefona zvaniem. Strādā, esi laimīgs un baudi dzīvi Veivordpainā – gleznainajā lauku Perfektvilā, kurā nekas nav tā, kā šķiet pirmajā mirklī. Par to, kas patiesībā notiek Ilinoisas štata pilsētiņā, stāsta aizraujošais desmit sēriju trilleris «Par ko klusē priedes»...

Mistikas seriāls, kura pirmizrāde notika jau pagājušo ceturtdien (14.maijā) TV kanālā «FOX», sākas ar slepenā aģenta Ītana Bērka (Meta Dilona) braucienu uz Veivorpainu. Ītanam, vienam no labākajiem slepenā dienesta darbiniekiem, ir jāsameklē divi pazuduši federālie aģenti. Taču atbilžu vietā Bērkam rodas aizvien vairāk jautājumu. Turklāt izrādās, ka arī pazudusī kolēģe un bijusī draudzene Keita Hjūsone (Karla Gudžino) ir saistīta ar Veivordpainu.

Perfekta un «safrizēta» ASV mazpilsētas vide

ASV Ziemeļrietumos esošā Veivordpaina ir vienkārši ideāla: glītas mājas, manikirēti zālieni, bērni droši spēlējas uz ielas. Režisors M. Naits Šjamalans atzīst, ka viņam patīk senas lietas un ka seriālā atainoto vidi ir iedvesmojušas Filadelfijas ārpilsētas. Proti, tā vide, kurā izaudzis pats režisors. Filadelfijā noskatītas un trillera vajadzībām īpaši piemeklētas māju fasādes, kas pārceltas uz Britu Kolumbiju, jūras un kalnu ieskauto Vankūveru, kur notika filmēšana. Ēkas reprezentē ASV «tādu, kāda tā ir konkrētā mirklī», atzīst Šjamalans.

Nekas nav tā, kā izskatās

Veivordpainā ikviens dzīvo un darbojas kā leļļu meistara apzinīgās sievas, taču tiem, kas uzdrīkstas pārkāpt rakstītos un nerakstītos noteikumus, draud briesmas.

Slimnīcas medmāsa Pema (oskarotā Melisa Leo) izskatās kā žēlsirdības eņģelis, kas izkāpis no 1950.gadu foto,

taču patiesībā ir īsta cietuma uzraudze. Šerifs Arnolds Poups (Terenss Hovards) ir liels ruma un rozīņu saldējuma cienītājs, taču nogalina ikvienu, kas vēlas pamest idillisko pilsētiņu.

Ītans te satiek arī noslēpumaino psihiatru Dr.Dženkinsu (Tobijs Džonss), kurš apgalvo, ka Bērkam ir nervu sabrukums, leļļu meistaru Haroldu Belindžeru (Rīds Daimonds), jautro bārmeni Beverliju (Džuljeta Luisa). Ir grūti dzīvot patiesu dzīvi vidē, kura baidās no individuālisma, sāpēm un personiskās vēstures. Atbildi uz jautājumu – kā izdzīvot un tikt prom no Veivorpainas? – meklē ne tikai Bērks, bet arī citi pilsētiņas iedzīvotāji.

M. Naits Šjamalans savācis spožu aktieru ansambli

Jaunais trilleris «Par ko klusē priedes» tapis pēc pēc Bleika Krauča populārā romāna «Priedes».

Kraučs bērnībā aizrāvies ar Tvinpīku, iespējams, tādēļ krāšņie skati un sirreālie notikumi rada visnotaļ spēcīgas asociācijas ar šo seriālu.

Taču «Par ko klusē priedes» režisors, spraigo stāstu meistars M. Naits Šjamalans domā, ka vienīgā līdzība varētu būt noskaņa. Jāsaka, tā ir Šjamalana pirmā pieredze televīzijā.

Slepenā aģenta Ītena Bērka lomā filmējies 80.gadu tīņu elks, policista Džona Raiana atveidotājs oskarotajā grāvējfilmā «Sadursme» Mets Dilons (51). «Ir lieli aktieri, kas filmējas ziepju operās, un tā ir briesmīga pieredze. Šķiet, man nevajadzētu tā teikt, jo nav šādas pieredzes, taču iedomājos, ka tas varētu būt ļoti grūti,» pirms jaunā seriāla pirmizrādes atzīst Dilons.

Taču Mets Dilons nav vienīgā seriāla zvaigzne: kopā ar viņu filmējas arī Melisa Leo, Džuljeta Luisa, Tobijs Džons, Terenss Hovards, Houpa Deivisa, Karla Gudžino.

Nākamā sērija trillerim par mistiskiem notikumiem gleznainā mazpilsētā «Par ko klusē priedes» kanālā «FOX» ceturtdienās, plkst. 22:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu