«Aarzemnieku» uzstāšanos vērtē eksperti (193)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas pirmajā pusfinālā Latvija uzstājās ar otro kārtas numuru. TVNET aptaujāja divus mūzikas ekspertus - Eirovīzijas dalībnieku Ivo Fominu un Latvijas nacionālās atlases žūrijas locekli, režisori Aiju Strazdiņu, lai uzzinātu, ko viņi domā par «Aarzemnieku» uzstāšanos. Diemžēl Eirovīzijas finālā «Cake to bake» neiekļuva.

Eirovīzijas finālists Ivo Fomins pēc «Aarzemnieku» priekšnesuma vērošanas ir drošs, ka Latvija neizgāzās ne mazākajā mērā, priekšnesums bija pārliecinošs.

«Uzskatu, ka «Aarzemnieki» uzstājās labi. Grūti spriest, vai tiksim finālā (finālā grupa diemžēl netika, - aut.), jo ir izskanējušas tikai pāris dziesmas, patika grupas dzīvespriecīgums, prieks, ka viņi nepazaudēja dabiskumu, dzīvesprieku. Uzstāšanās bija diezgan pārliecinoša. Malači,» komentē Ivo.

Režisore, pasākumu rīkotāja un Latvijas nacionālās atlases žūrijas locekle Aija Strazdiņa, vērojot Latvijas pārstāvju priekšnesumu paziņo, ka mūsējie ir turējušies godam.

«Uzsvars kamerās tika likts uz Joranu, tas ir labi, jo viņš bija vispārliecinošākais, drošākais un visstaltāk nesa Latvijas «karogu». Puse no panākumiem ir labi parādīts video, un Latvijas priekšnesumam saistībā ar video nav kur piesieties,» stāsta Aija.

Aija stāsta, ka mājās ar ģimeni nosprieduši, ka šādam formātam, kādā iekļaujas Latvijas pārstāvju izpildītā dziesma «Cake to bake» nav vajadzīgs perfekts izpildījums, ja tas kādā vietā pieklibo, tas uzreiz neliek iesaukties – ak dievs! Mūsu dziesma ir ieturēta tautai populāru dziesmu manierē, un šajā žanrā uz šādām neprecizitātēm var «pievērt aci», jo uzsvars ir likts uz citām lietām.

«Uzsvars ir likts uz mīļumu, jaukumu, sirsnību, tas viss «Aarzemniekiem» bija, tā ka viss ir kārtībā! Grupa bija uzstādījusi savu uzdevumu reālistisku, sasniedzamu, tas nebija pārāk augsts, un viņi nekārpījās, lai sasniegtu to, ko nespēj, bet parādīja to, ko spēj,» tā Aija.

Režija lieliski parādīja mūsu valsti, un šis ir viens no retajiem gadiem, kad ekrānā parādījās perfekta bilde! Kā arī tērpi grupai bija piemeklēti lieliski.

«Lai vai ko teiktu bukmeikeri, šajā konkursā cilvēki balso, vadoties pēc tā, ko viņi mīl un ko nemīl, ja mīl visus, tad par to, ko mīl vairāk, tas ir jūtu, sajūtu konkurss,» aizdomājas Aija.

Komentāri (193)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu