«Aarzemnieki» neiekļūst Eirovīzijas finālā (702)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.eurovision.tv/

6. maijā, Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā Latviju pārstāvēja muzikālā apvienība «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake To Bake». Viņu kārtas numurs bija «divi» un viņu priekšnesumu skatītāji novērtēja ar skaļām ovācijām. Diemžēl Eiropa mūs nesaprata un «Aarzemnieki» neiekļuva Eirovīzijas finālā.

Finālā iekļūst: Ungārija, Montenegro, Krievija, Armēnija, Azerbadžāna, San Marīno, Ukraina, Zviedrija, Nīderlande un Islande.

Uzstājās: Zviedrija «Undo»; Islande «No Prejudice»; Albānija « One Night's Anger»; Krievija «Shine»; Azerbadžāna «Start A Fire»; Ukraina «Tick-Tock»; Beļģija «Mother»; Moldova «Wild Soul»; San Marīno «Maybe (Forse)»; Portugāle «Quero Ser Tua»; Nīderlande «Calm After The Storm»; Melnkalne «Moj Svijet»; Ungārija «Running».

Ar trešo kārtas numuru uzstājās mūsu kaimiņi no Igaunijas ar dziesmu «Amazing».

Latviju pārstāv muzikālā apvienība «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake To Bake»
Latviju pārstāv muzikālā apvienība «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake To Bake» Foto: AP

Laiks mūsējiem! Latviju pārstāv muzikālā apvienība «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake To Bake». Piecus gadus mums nav uzsmaidījusi «Eirovīzijas» veiksme, cerams, ka šoreiz...

Kā pirmie uzstājas Armēnijas pārstāvji ar dziesmu «Not Alone». Izrādās tieši šim dalībniekam bukmeikeri prognozē Eirovīzijas uzvaru.

Dziesmas punktus sastādīs = 50% katras valsts žūrijas balsojums + 50% telefona balsojums.

! Atceramies, ka mēs nevaram balsot par Latvijas pārstāvjiem - muzikālo apvienību «Aarzemnieki»!

17 nācijas šovakar sacenšas par tikšanu starp desmit veiksminiecēm, kuras nokļūs «Eirovīzijas» dziesmu finālā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls ir sācies!

Pēc 20 minūtēm sāksies dziesmu konkurss:

Bildes no Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājuma un aizkulisēm:

Šāda izskatās Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve:

Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve
Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve Foto: http://www.eurovision.tv/

Pirmajā pusfinālā uzstāsies arī Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes pārstāvji.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski - Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā Lielā piecinieka valstis.

Zita Kaminska, Eirovīzijas projekta vadītāja, pirms došanās uz Dāniju jau stāstīja, ka pusfinālā, kurā ielozēta dalība «Aarzemniekiem» būs sīvs cīniņš par trīs vietām finālā, jo Latvija startēs kopā ar septiņām valstīm, kas pēc statistikas vienmēr iekļūst finālā: «Toties «Aarzemnieku» dziesma būs kā svaigs gaiss starp daudzajām balādēm, ko šogad izpildīs citu valstu dalībnieki, jo mēs uz Dāniju vedam pavisam atšķirīgu, lipīgu un līdzi dungojamu dziesmu, tāpēc līdz pēdējam brīdim cerēsim, ka šoreiz balsojums būs Latvijai labvēlīgs.»

Otrais Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls notiks 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, piedalīsies 37 valstis.

Komentāri (702)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu