«Riga Magic Dance» stāstīs par emocijām katra cilvēka dzīvē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Uzvedums «Riga Magic Dance», kas 10. maijā un 11. maijā notiks Ķīpsalas izstāžu hallē, stāstīs par emocijām katra cilvēka dzīvē, preses konferencē par uzvedumu «Riga Magic Dance» stāstīja tā režisore Edīte Ābeltiņa.

Ābeltiņa atklāja, ka uzveduma stāsts sekos līdzi kāda ģitārista dzīvei - tās sarežģījumiem un prieka brīžiem. Pēc viņas teiktā, katrs skatītājs varēs sasaistīt šo stāstu ar savu dzīvi. Režisore solīja, ka uzvedums pārsteigs ar to, cik dažādas šķautnes ir mūsdienu dejas un ekstremālajiem sporta veidiem.

Uzveduma mākslinieciskais vadītājs Edmunds Veizāns pastāstīja, ka gatavošanās uzvedumam būs noderīga pieredze arī turpmākajiem pasākumiem. Arī pašiem dalībniekiem uzvedums veicinot pārdomas par to, cik daudz katrs var izdarīt. Izaicinājums būšot arī skatītājiem, neļauties aizspriedumiem un vērot neierasta formāta uzvedumu. Pēc Veizāna teiktā, šovs būs pārsteigumiem pilns ar humora un ironijas devu. Hiphopa dejotāji uzstāšoties arī valša mūzikas pavadījumā, kas pašam Veizānam šķiet skaistākais brīdis visā uzvedumā.

Uzveduma horeogrāfs Guntis Spridzāns nodēvējis uzvedumu par urbāno minioperu, jo tajā būs pārstāvēta lielākā daļa urbānās kultūras. Veizāns pastāstīja, ka ar Spridzānu kopā strādā vairāk nekā desmit horeogrāfu. Pie dažiem numuriem strādājot pat seši no viņiem.

Uzveduma scenogrāfs Artūrs Arnis ieskicējis, ka arī skatuve būs ļoti liela un sarežģīta, lai apvienotu dažādos sporta veidus un atstātu vietu dejotājiem. Priekšnesuma laukumā būs rampas, šķēršļu joslas, paaugstinājumi un speciāls segums, lai ekstrēmo sporta veidu pārstāvji varētu izpausties. Tikšot būvēts arī Latvijā lielākais tramplīns, ko nodrošinās «Monsterparks». Pēc Arņa teiktā, uzveduma deju laukumu var salīdzināt ar Olimpiskā sporta centra lielāko peldbaseinu. Tas būšot vismaz 50 metrus garš un vismaz sešos līmeņos.

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības «BT1» valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle atzīmēja, ka uzvedums būs piemērots gan jauniešiem, gan ģimenēm. «Riga Magic Dance», pēc viņa teiktā, parādīs, ka jauniešiem ir ar ko nodarboties.

Nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle norādīja, ka dažādie sporta veidi parasti tiek atstāti malā, tomēr arī tie ir daļa no kultūras. Viņa atzīmēja, ka mūsdienu dejā un dažādajos sporta veidos ir daudz enerģijas un potences. Čivle pauda gandarījumu, ka organizatori ir pieņēmuši izaicinājumu veidot šāda mēroga uzvedumu.

Jau ziņots, ka Ķīpsalā varēs vērot mūsdienu dejas, hiphopa, breika dejas, velotriāla, frīstaila, skeitborda, sporta un ielu vingrošanas, frisbija, BMX, parkūra, inlaina, trikinga un citu deju un ekstrēmā sporta veidu sintēzi.

Uzvedumam trikus gatavo Latvijas labākie trikeri Artis Ozoliņš, Andrejs Dubanevičs, Kirils Uljanovs, Deniss Tumakovs un Rihards Petrovs, kas sevi jau ir pierādījis ārpus Latvijas robežām - konkursā «Baltic Tricking Battle 2013» 30 dalībnieku konkurencē viņš ieguva 2.vietu.

Uzveduma «Riga Magic Dance» biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «www.bilesuparadize.lv».

«Riga Magic Dance» ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem. Uzvedumu rīko «BT 1 Music».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu